AB'den gözaltılara tepki: Gündeme getireceğiz, alarm verici

Avrupa Konseyi  Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland: Bir grup akademisyenin gözaltına alınmasından büyük endişe duyuyorum. Bu alarm verici gelişmeyi acil bir konu olarak Türk hükümetinin gündemine getireceğim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi, Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Konsey'in Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland Euronews'e açıklamasında, "Aralarında Hakan Altınay’ın da bulunduğu bir grup akademisyenin gözaltına alınmasından büyük endişe duyuyorum. Bu alarm verici gelişmeyi acil bir konu olarak Türk hükümetinin gündemine getireceğim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Polisin bu sabah düzenlediği operasyonla çok sayıda akademisyen ve Anadolu Kültür A.Ş. yöneticileri gözaltına alındı. Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu akademisyenler sabah 06.00’da evlerine düzenlenen polis baskınlarıyla alınarak emniyete götürüldü. Tarhanlı için 4 günlük gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve iddianamesi hâlâ hazırlanmayan Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatörü Asena Günal ve danışmanlar Çiğdem Mater ile Meltem Aslan da gözaltına alınanlar arasında.

Soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (Haber Merkezi)