TGS: Dokuz8Haber çalışanlarının yanındayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), üyelerinin şikâyetleri üzerine Dokuz8Haber’le ilgili yapacakları hukuki başvurularda yanlarında olacaklarını duyurdu. Sendika, önümüzdeki süreçte medya kuruluşlarındaki hak ihlallerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştıracağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Dokuz8Haber'le ilgili olarak gündeme gelen, 'kadına şiddet', 'sigortasız ve güvencesiz çalıştırma', 'düşük maaş' şikâyetlerini yargıya taşımaları durumunda destek olacağını açıkladı. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Üyelerimizin şikâyetlerini bildirdiği @dokuz8haber ile ilgili gerekli hukuki süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz. Önümüzdeki süreçte medya şirketlerini daha sıkı bir denetime tabi tutacağımızı ilân ederiz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Tartışmalar gazeteci Şafak Timur’un Dokuz8Haber'in bir çalışanı tarafından şiddete uğradığını açıklaması ile başladı. Timur 5 sene önce yaşanan süre boyunca Dokuz8Haber’in konuyla ilgili hiçbir adım atmadığını açıkladı. Timur’un bu açıklamasına yönelik olarak Dokuz8Haber’den yapılan açıklamada ise, "Meslektaşımız gazeteci Şafak Timur’un yaşadıklarına dair üzüntümüzü paylaşır, süreci yakından takip edeceğimizi, kendisine ihtiyaç duyduğu her noktada destek olmaya hazır olduğumuzu da kamuoyu huzurunda bildirmek isteriz" denildi.

Ancak bu açıklamaların ardından kurumda çalışan gazetecilere Eda Narin, İrem Afşin, Emek Kılınç ve Mehmet Şafak Sarı benzer gerekçelerle istifalarını açıkladılar. (HABER MERKEZİ)

Etiketler dava tgs Dokuz8Haber