Büyükelçi 'Troya Yılı' diye 'Helen' olmuş!

Uganda Büyükelçisi Sedef Yavuzalp’ın kıyafeti tartışmalara neden oldu. Yavuzalp'in 'Troya Yılı' olduğu için böyle giyindiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp’in 29 Ekim resepsiyonunda Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giymesi tartışmalara sebep olurken hakkında soruşturma açılan büyükelçi Ankara’ya çağrıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntüler, tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede büyükelçi geri çağırılmıştır" açıklamasında bulundu. Büyükelçinin ise kıyafet seçiminde 'Troya Yılı'nı dikkate aldığı belirtildi.

Euronews'in haberine göre, Büyükelçi Yavuzalp Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılını "Troya Yılı" ilan etmesinden dolayı bu kıyafetleri giydiği ortaya çıktı. Büyükelçi 29 Ekim resepsiyonunda yaptığı konuşmada “Bu yıl Milli Günümüzün konsepti ‘Troya Yılı” diyerek Troya kültürünü anlattı. Büyükelçi konuşmasının yarıdan fazlasında Troya Yılı’nı anlatırken Troya Destanı’nın dünyayı ve tarihi değiştiren liderlere ilham verdiğini söyledi. Büyükelçi Yavuzalp bu liderlere örnek olarak Büyük İskender, Julius Caesar, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ü gösterdi.