Ankara Barosu seçimlerinde saldırı

Ankara Barosu seçimlerinde sözlü sataşmalar fiziksel saldırıya dönüştü. Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu, Twitter hesabından, “Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu genel kurul çıkışında grubumuza saldırmıştır. Arkadaşlarımızın yaralanmasına neden olan saldırı, faşizmin geldiği noktayı göstermektedir” paylaşımında bulundu. Kavgayı başlatan grup içinde avukat olmayanların bulunduğuna dair şüpheler var.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan Ankara Barosu 65’inci Olağan Genel Kurulu’nda, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu üyelerinin sözlü sataşmaları fiziksel saldırıya dönüştü ve çıkan arbedede yaralanan avukatlar oldu.

ÖÇAV grubu, olayın ardından Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Ankara Barosu 65. Olağan Genel Kurulunun gerçekleştiği 20 Ekim 2018 günü genel kurul boyunca saldırgan davranışlar ve provakatif tavırlar içinde olan Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu genel kurul çıkışında grubumuza saldırmıştır. Arkadaşlarımızın yaralanmasına neden olan saldırı faşizmin geldiği noktayı göstermektedir. Özgürlük, demokrasi ve hukuk mücadelemizi hiçbir saldırı durduramaz. 21 Ekim 2018 günü yapılacak olan seçimlerle devam edecek olan genel kurula bütün meslektaşlarımızı davet ediyoruz.

SALDIRIYI BAŞLATANLAR AVUKAT MI?

Ankara Barosu’na kayıtlı yaklaşık 15 bin avukatın bugün (pazar) yeni yönetimi belirlemek üzere sandık başına gittiği seçimlerde Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adı altında seçime giren grubun adayı Gencer Özdemir yarışıyor.

Ankara Barosu’nun dünkü(cumartesi) genel kurulunda yaşanan fiziksel saldırıyı sorduğumuz Baro Başkanı Hakan Canduran şunları söyledi, “Ankara Barosu tarihinde fiilen darp olayını ilk kez gördük. Bana gelen ilk bilgi, bu sözlü ve fiziksel saldırıyı başlatanların avukat olmadığı yönünde. Ben gözümle görmedim ama bazı arkadaşlarımız, onlar içerideyken dışarıda da bir partiye ait resmi plakalı birkaç araba gördüklerini söylediler. Biz orada meslektaşlarımız olduğu için herhangi bir arama, X Ray cihazı koymuyoruz. İyi niyetli ve avukat olmayan kişiler oraya girebilir.”

'SALDIRI PLANLIYDI'

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu üyeleri ise genel kurulda yaşananları ve çıkıştaki kavgayı şu sözlerle anlattılar: “Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubunun adayını desteklemeye gelenler, baro genel kurullarında görmeye alışık olmadığımız saldırganlıkta, agresif ve provokatif bir tavır içindeydiler. Kürsüye çıkan konuşmacıların hepsine sataştılar. Baro Başkanı Hakan Canduran’a 15 Temmuz’da ne yaptınız diye sordular. O da bildiri yayımlayarak darbe girişimine karşı olduklarını ifade ettiklerini söyledi. İki gün sonra yaptınız diye bağırdıklarında Canduran, ‘Biz olayın ne olduğunu ancak iki gün sonra anlayabildik. Demek ki sizin olaydan bilginiz varmış’ diye yanıt verince kendisine ‘terbiyesiz’ dediler. Bunun üzerine Demokratik Sol Avukatlar Grubundan önce bizim arkadaşlarımız ‘Baro başkanına böyle hitap edemezsiniz!’ diyerek tepki gösterdi. Bir anda üstümüze saldırmaya kalktılar. Ankara Barosu seçimlerinde alışık olmadığımız davranışlar bunlar. Hatta birbirimize ‘Kim bunlar? Bunlar avukat mı?’ diye sorduk. Çoğunluğu gençlerden oluşan bu grubun başında bir kişi vardı ve ondan talimat alıyorlardı. Planlanmış bir saldırıydı. Genel Kurul dağılırken bizim gruptan genç arkadaşlara saldırdıklarında araya giren arkadaşımız Murat Yılmaz darp edildi. Yaşça büyük avukat arkadaşlarımızdan yaralananlar, gözlüğü kırılanlar oldu. Polis geldi. Bu sıradan bir saldırı değildi.”

'BU BİR OYUNUN SONUCU'

Ankara Barosu seçimlerinde aday olmayan mevcut başkan Hakan Canduran, Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubuna dair şu açıklamayı yaptı: “Ben ilk defa Milliyetçi Avukatlar Grubunun ve Baroda Birlik Grubunun bu kadar sert çıkışlar yaptığını, Hükümete bu kadar yakın konuşmalar yaptığını gördüm. Milliyetçi Avukatların adayı konuşmasında ‘8 ay içinde Ankara’da adliye binasını yaptıramazsam istifa ederim’ dedi. Arkadaşlarımız bu 8 ayı neye dayanarak söylediğini sorduklarında cevap veremedi. Ben baro başkanı olarak Adalet Bakanından, Büyükşehir Belediye Başkanından randevu alamıyorum ama bu beyefendi hiçbir sıfatı olmamasına, sadece bir grubun adayı olmasına rağmen bir belediye başkanı ile oturup adliye sarayının yerini tartışabiliyor. Saat 09 30’da başlaması gereken genel kurul, bu arkadaşların gelmelerine rağmen imza atmaması sonucu 5 saat gecikmeli başladı. Saat 14.00’te de bu sefer, 'süremiz yetmiyor' dediler. Üzülerek söylüyorum, bu bir oyunun sonucu.”

SİLAHLI FOTO

Öte yandan Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu'na ilişkin bir foto da paylaşıldı.

Fotoğrafta, bir kişinin belinde silahla poz verdiği görülüyor.