Atatürk'e hakaret suçlamasında tutuklama kararı

Kocaeli'de, sosyal medyada paylaşılan bir videonun ardından, Atatürk'e hakaret suçlamasıyla 16 yaşındaki Y.S. ve 17 yaşındaki H.Ç. gözaltına alındı. Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Y.S. ve H.Ç. tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne saldırıp hakaret ettiği belirtilen 16 yaşındaki Y.S. ve videoyu çektiği öne sürülen 17 yaşındaki H.Ç., gözaltına alındı.

Polisler, Y.S.'yi Atatürk büstü önüne götürüp, tek ayak üzerinde bekleterek, asker selamı verdirtti. Artı Gerçek'te olayla ilgili olarak yayınlanan videoda Y.S.'ye tekme atıldığına dair görüntü yer aldı. Olay sosyal medyada tepki çekti.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Gül "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret videosu failine Cumhuriyet savcımız tarafından soruşturma açılmıştır. Yargımız, bu tarz olayların üzerine süratle gitmeye devam edecektir" dedi.

Soylu ise "Sosyal medyada infiale yol açan Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken kişi gözaltına alınmıştır" ifadesini kullandı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, Y.S. ve görüntüyü çektiği belirtilen 17 yaşındaki H.Ç.'nin tutuklandığını duyurdu.

Açıklamada, "Her iki şüpheli, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan dolayı, eylemlerine uyan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un 1'inci ve 2'nci maddeleri uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca sevk edildikleri Gebze Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce, talebimiz doğrultusunda tutuklanarak, cezaevine gönderilmiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)