Havalimanı işçileri için ortak açıklama: İşçiler bırakılmalı, talepler karşılanmalı

Sendikalar, meslek örgütleri ve dernekler tutuklu 3. havalimanı işçileri ve sendikacılar için ortak açıklama yaptı: Derhal serbest bırakılsınlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'İnsanca yaşamak istiyoruz' talepleriyle eylem yaptıkları için 3. havalimanı işçilerinin tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Sendikalar, emek ve meslek örgütleri ile dernekler tutuklanan  3. havalimanı işçileri ve sendikacıların serbest bırakılması için İstanbul Tabip Odasında basın toplantısı yaptı.

Evrensel'de yer alan habere göre, toplantıda 400'e yakın kurum ve kişinin imzasının yer aldığı ortak açıklama yapıldı. Açıklamayı Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan okudu ve tutuklu 3. havalimanı işçileri ile sendikacıların serbest bırakılmasını istedi.

Tutuklanan havalimanı işçilerinin insanca çalışma talebinin tüm işçi sınıfının talebi olduğunu vurgulayan Aslan, "Tutuklanan işçiler ve sendikacılar derhal serbest bırakılmalı, talepleri kayıtsız biçimde karşılanmalıdır" dedi.

Aslan'ın ardından açıklamada imzası bulunan kurumlar adına kısa konuşmalar yapıldı. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, "Tüm inşaat işçilerinin yanındayız, işçilerin taleplerinin haklı olduğunu biliyoruz" dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada da "Bu mücadeleyi birlikte sürdürmekten başka çaremiz yok. Bunun yolunu aramalıyız. Derhal tutuklu işçiler serbest bırakılsın" denildi. Tüm Tokatlılar Derneği (TÜM Tokder) adına yapılan konuşmada ise "Derneğimizin üyeleri arasında çok sayıda inşaat işçisi var. İnşaat işçilerinin taleplerine tüm demokrasi güçlerinin sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi