Akit, Halkevleri’ne tazminat ödeyecek

Halkevleri, 'Eğitimde Gerici Uygulamalar' başlıklı raporu üzerinden kendisini hedef gösteren Yeni Akit'e açtıkları tazminat davasını kazandıklarını duyurdu. 2500 TL olan tazminatın çocukların eğitim masrafları için kullanılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkevleri, eğitim alanında gerici uygulamalar üzerine yayımladığı raporlama çalışmalarını hedef gösteren Yeni Akit gazetesinden tazminat kazandıklarını duyurdu. 2015 yılı Şubat ayında yayımlanan “XIII. Halkevleri Eğitim Hakkı Raporu: Eğitimde Gerici Uygulamalar” başlıklı rapor basında geniş yer bulmuştu.

Yeni Akit de bu raporu “Bunlar din düşmanı” başlığı ile haberleştirmişti. Haberin spotunda “Yıllarca dindar kesimi baskı altına alıp tek parti döneminde Kur’an’ı yasaklayarak ezanı Türkçeleştiren CHP zihniyeti şimdi de CHP’nin arka bahçelerinden Halkevleri’nde hortladı. Halkevleri’nin hazırladığı ‘gerici’ raporda okullarda din derslerinin gereksiz olduğu, mescitlere ihtiyaç olmadığı savunularak din düşmanlığı bir defa daha gözler önüne serildi” ifadelerine yer verilmişti.

Halkevleri Hukuk Dairesi de bunun üzerine gazetenin yayın sahibine ve haberi yapan gazeteciye manevi tazminat davası açtı.

TAZMİNAT ÖĞRENCİLER İÇİN KULLANILACAK  

11 Ekim 20118 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkeme başlık ve spotun Halkevleri’nin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinden, Yeni Akit’in 2500 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Halkevleri Hukuk Dairesi Twitter hesabından yayınladığı açıklamada “Bu tazminatın ise geleceğimiz çocuklarımızın eğitim masraflarında kullanılacağını” belirtti.