Yazar Temel Demirer kadın örgütü yöneticisi olmakla suçlandı

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan yazar Temel Demirer, kendisine "illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığı" gerçekçesiyle "örgüt yöneticisi" suçlamasının yöneltildiğini söyledi. Demirer, "Ben nasıl bir kadın örgütüne yönetici olurum dedim. SES ile TTB’nin bir eylemi vardı, orada çekilmiş fotoğrafımı koymuşlar dosyaya" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 6 Ekim günü gözaltına alınan yazar Temel Demirer ile Heval Elçi, Aslı Bayramoğlu ve Nurettin Polat, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar ve dört isme de yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ahmet Aday da adli kontrolle serbest bırakıldı.

'BEN NASIL KADIN ÖRGÜTÜNE YÖNETİCİ OLURUM'

Serbest bırakılmasının ardından konuştuğumuz Temel Demirer, "illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığı" gerçekçesiyle "örgüt yöneticisi olmak" ile suçlandığını belirtti. Demirer, şunları söyledi:

"Bana, 11.11.2016 tarihinde, Ankara’da, adını şimdi çıkaramadığım bir illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığımı ve orada yaptığım konuşma nedeniyle örgüt yöneticiliğiyle suçlandığımı söylediler. 'Ankara’nın göbeğinde illegal örgütün ne işi var, ayrıca ben nasıl bir kadın örgütüne yönetici olurum' dedim. Bir fotoğraf gösterdiklerinde anladım ki, SES ile TTB’nin bir eylemi vardı, orada çekilmiş fotoğrafımı koymuşlar dosyaya. Bana 'Sen şu sloganları attın' dediler. 'O sloganları da atmadım' diye cevap verdim. Son olarak Türkiye’deki durumu konuşmaya kalktılar. Bunu, orada onlarla konuşmayacağımı ifade ettim.”

Yazar Temel Demirer serbestYazar Temel Demirer serbest

'YURT DIŞI YASAĞI CEZALANDIRMAYA DÖNÜŞTÜ'

Temel Demirer, Heval Elçi, Aslı Bayramoğlu ve Nurettin Polat gibi kendisinin de haftada iki gün adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldığını söyledi. "Yurt dışı çıkış yasağı bir cezalandırmaya dönüştü" diyen Demirer, şöyle devam etti:

"'Hâkime, benim zaten yurt dışı çıkış yasağım var, mükerrer olur' dedim. 'Ben yine de bu kararı veririm' dedi. Ben yurt dışından emekliyim. Oturumum da orada. Bir emekli olarak en temel hakkım olan sağlıkla ilgili haklarımdan yararlanamıyorum. İncir çekirdeğini doldurmayan mevzular için insanları mahkeme kapılarında süründürüyorlar. Bu manasız bir olay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun taktiği. Bu manasız işleri yaptıklarında bizim bildiklerimizi söylemekten vazgeçeceğimizi sanıyorlar, yanılıyorlar.”

Temel Demirer için dün Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde yazarlar İsmail Beşikçi ve Fikret Başkaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi serbest bırakılması için çağrı yapmıştı. (DUVAR)