Sağlıkçılardan 'sessiz çığlık' yürüyüşü

İstanbul Bahçelievler'de bulunan özel bir hastanede görev yapan doktor Fikret Hacıosman'ın, bir hastasının silahla açtığı ateş sonucu öldürülmesine tepkiler büyüyor. Sağlıkçılar bugün 'sessiz çığlık yürüyüşü' düzenleyerek şiddete protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da doktor Fikret Hacıosman'ın hastası tarafından başından tabanca ile vurularak öldürülmesinden sonra hekimlerin tepkileri devam ediyor. Tabip odalarının eylemlerinin ardından bir protesto da  sendikalar ve STK'lardan geldi.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı İstanbul'da "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü" yapıldı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde toplanan sağlıkçılar, il sağlık müdürlüğüne yürüdü.

İSTANBUL AİLE HEKİMLERİ BUGÜN İŞ BIRAKTI

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) üyeleri, "Sağlıkta Şiddet" yasasının Meclis'ten geçmesi talebiyle bugün iş bırakarak Çapa'dan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yürüdü. İstanbul Aile Hekimliği Derneği olarak artık bu duruma sessiz kalınmasını istemediklerini belirten  İSTAHED "5 Ekim 2018 Cuma günü iş bırakıyor ve çalışmıyoruz. Bu menfur olayı kınamak, yetkililerden soruna ciddi bir çözüm ve acilen etkin bir "Sağlıkta Şiddet" yasasının Meclis’ten geçirmelerini istemek üzere, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde (Çapa) toplanıp, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne "Sessiz-Siyah Çığlık Yürüyüşü" organize ediyoruz.” açıklaması yapmıştı. (İSTANBUL/DHA)