Almanya Büyükelçisi Erdmann: Medyası özgür olmayan toplum çürümeye mahkum

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Martin Erdmann Türkiye'nin farklı bölgelerdeki gazetecilerle bir araya geldi. Erdmann, "Medyası özgür olmayan bir toplum çürümeye ve kendi içinde boğulmaya mahkum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Martin Erdmann, basın özgürlüğü için Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki gazetecilerle bir araya geldi. 2015 yılından beri Türkiye'de olduğunu, 4 yıl boyunca Almanya Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü olarak görev yaptığını belirten Erdmann, basın özgürlüğüne dikkat çekti.

'UYUM SAĞLANAMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya seyahatindeki tüm görüşmelere katıldığını ve burada medya özgürlüğünün öncelikli konu olduğuna dikkat çeken Erdmann, “Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda iki ülke arasında ayrı görüşler var. Medya özgürlüğü hususunda da anlayışlar taban tabana zıt, bir çatışma söz konusu ve uyum sağlanamayacak gibi görünüyor” diye konuştu.

Meier-Tesch: Türkiye'de terör suçlaması ile tutuklu 10-12 Alman varMeier-Tesch: Türkiye'de terör suçlaması ile tutuklu 10-12 Alman var

'BAŞARILI TOPLUMUN OLMAZ İSE OLMAZI ÖZGÜR MEDYA'

Medyası özgür olmayan bir toplumun çürümeye mahkûm olduğunu ve kendi içinde boğulacağını savunan Erdmann, “Bir topluluğun üretici, yaratıcı, pozitif bir yarışı içinde olması, zamanla beraber yürüyebilmesi için bir fikir zeminine, platforma ihtiyaç vardır. Dolayısı ile başarılı toplumun olmaz ise olmazı özgür medyadır. Türkiye son 15 yıldaki atılımları ile G-20 ülkeleri arasına girdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzde 10 yıl içinde, en güçlü 10 ülke arasında olma iddiasını taşıyor. Ancak özgür basın olmazsa bu mümkün değil. Özgür toplum, başarılı toplumu getirir, onun nefes almasını sağlar. Bütün bunlar olmaz ise ortaya konulan hedeflere ulaşmakta başarılı olunacağını düşünmüyorum” dedi.

Martin Erdmann, ayrıca Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda da gazetecilere çeşitli bilgiler verdi…