Suudi yetkili: 'Kayıp' gazeteci çoktan gitti

İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda alıkonulduğu iddia edilen Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine dair muamma sürüyor. Bir Suudi yetkili "Konsolosluğa geldi, kısa süre içinde çıktı" diyerek iddiayı yalanladı ama Kaşıkçı'nın nişanlısı emin: Binadan çıkmadı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın en tanınmış muhalif gazetecisi sayılan Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda alıkonduğu iddiası tartışılıyor. Yakınları dün konsolosluğa giden Kaşıkçı'dan bir daha haber alamadıklarını söylerken, Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili bu iddianın doğru olmadığını savundu.

'EVRAK ALDI, GİTTİ' İDDİASI

Reuters'a konuşan  yetkili, Kaşıkçı'nın dün 'medeni durumu hakkında resmi evrak almak için konsolosluğa geldiğini ancak kısa süre sonra buradan çıktığını' söyledi.

NİŞANLISI: BİNADAN ÇIKMADI

Kaşıkçı'nın kaybolduğunu gündeme getiren Türkiyeli nişanlısı H.A. ise Suudi yetkilinin açıklamasını reddederek, gazetecinin binadan çıkmadığını vurguladı. H.A. "Eğer bu doğruysa, o zaman nerede?" diye sordu; kendisinin veya polisin gazeteciyi görmüş olacağını söyledi.

H.A., bu sabahki açıklamasında da muhalif gazeteciyi 12 saat boyunca binanın dışında beklediğini ancak kendisinin dışarı çıkmadığını söylemişti. Reuters'a gün içinde konuşan iki üst düzey Türk yetkili de Kaşıkçı'nın hâlâ İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluk binasında olduğunu belirtmişti.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?

Al Watan gazetesinin eski yayın yönetmeni olan Kaşıkçı, yetkililer tarafından sosyal medyada paylaşım yapmaya son vermesinin istenmesi üzerine ABD'nin başkenti Washington'a taşınmıştı. Kaşıkçı düzenli olarak Washington Post gazetesi için makaleler kaleme alıyor ve Suudi Arabistan'ın Katar ve Yemen politikalarının yanı sıra ülke içinde muhaliflere baskı yapılmasını eleştiriyordu. Kaşıkçı, ülkenin eski ABD büyükelçisi ve istihbarat şefi Prens Türki El Faysal'a da bir dönem danışmanlık yapmıştı. (Dış Haberler)

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı İstanbul'daki konsoloslukta kayboldu!Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı İstanbul'daki konsoloslukta kayboldu!

'Kayıp' Suudi gazeteci hâlâ İstanbul'da'Kayıp' Suudi gazeteci hâlâ İstanbul'da