'Kayıp' Suudi gazeteci hâlâ İstanbul'da

İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda alıkonulduğu iddia edilen Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda hükümetten açıklama geldi. Reuters ajansına konuşan iki üst düzey yetkili, Kaşıkçı'nın hâlâ İstanbul'daki konsolosluk binasında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gittikten sonra kendisinden 24 saati aşkın süredir haber alınamayan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın hâlâ başkonsolosluk binasında olduğu belirtildi. Reuters ajansı haberini, Türkiye hükümetinden isimlerini vermediği iki üst düzey yetkiliye dayandırdı.

Geçen yıl Suudi hükümetinin baskısından çekindiği için ABD'ye yerleşen Kaşıkçı, dün gittiği başkonsolosluktan çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın boşanma evraklarını almak için konsolosluğa girdiği belirtilirken, Türkiyeli nişanlısı kendisini binanın dışında 12 saati aşkın süredir beklediğini belirterek "Cemal nerede? Bu sorunun yanıtını istiyoruz" demişti. Reuters ajansının ulaştığı konsolosluk yetkilileri ise medya ile bilgi paylaşmadıklarını söylemişti.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?

Al Watan gazetesinin eski yayın yönetmeni olan Kaşıkçı, yetkililer tarafından sosyal medyada paylaşım yapmaya son vermesinin istenmesi üzerine ABD'nin başkenti Washington'a taşınmıştı. Kaşıkçı düzenli olarak Washington Post gazetesi için makaleler kaleme alıyor ve Suudi Arabistan'ın Katar ve Yemen politikalarının yanı sıra muhaliflere baskı yapılmasını eleştiriyordu. Kaşıkçı, ülkenin eski ABD büyükelçisi ve istihbarat şefi Prens Türki El Faysal'a da bir dönem danışmanlık yapmıştı. (Dış Haberler)