Suruç Katliamı davasında 7 polis tanık olarak dinlenecek

Suruç Katliamı'yla ilgili 2 polisin "görevi ihmal" iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, 7 polisin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz 2015'te yaşanan canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak 2 polisin "görevi ihmal" suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 7 polisin tanık sıfatıyla ifade vermesini kararlaştıran mahkeme heyeti, davayı 5 Şubat 2019'a erteledi.

Kobani'ye yardım götürmek için Suruç'a giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin, 20 Temmuz 2015 günü Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptığı sırada IŞİD üyesi Şeyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişti. Patlamada 33 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından dönemin Suruç Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele ve Asayiş birimlerinden sorumlu 2 polis hakkında, Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen ikinci duruşmasına "Görevi kötüye kullanma ve ihmal" suçlaması yöneltilen polisler katılmadı. Daha önce dinlenmeyen tanıkların ifadesinin alınmasıyla başlayan duruşmada savcı, esasa ilişkin mütalaasını verdi.

Daha önceki duruşmanın kararlarını ve olay gününe ilişkin güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen mahkeme heyeti, aralarında saldırı sırasında Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 7 polisin tanık sıfatıyla tekrar dinlenmesi için adreslerine tebligat gönderilmesine karar vererek duruşmayı 5 Şubat 2019 tarihine erteledi. (ŞANLIURFA/DHA)