Ömer Faruk Kavurmacı: Günah keçisiymişim gibi hissediyorum

FETÖ davasında yargılanan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in konuşmasını alkışlamadığını söyledi. Kavurmacı, "Hâlâ 'Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadı en önde alkışlıyordu' şeklinde algı haberleri yapılıyor. Günah keçisiymişim gibi hissediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik FETÖ davasında, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Kavurmacı, "Rızanur Meral'i alkışlamayarak protesto ediyorum ve tutuklu yargılanıyorum. Hakkımda hâlâ 'Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadı en önde alkışlıyordu' şeklinde algı haberleri yapılıyor. Günah keçisiymişim gibi hissediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddetti.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması, Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada görüldü. Duruşmaya 9 tutuklu sanık ve 36 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada bir tutuksuz sanığın ifadesinin alınmasının ardından, duruşma savcısından görüşü soruldu. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

KAVURMACI: KONUŞMADAN SONRA İLK İSTİFA EDEN BENİM

Söz verilen eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı, 1 Mart 2014'te TUSKON Başkan Rızanur Meral'in hükümeti tehdit ettiği konuşmayı alkışladığı iddiasını reddetti.

Kavurmacı "Benim gibi ön sırada oturup alkışlayanlar tutuksuz yargılanıyor. Ben alkışlamayarak protesto ediyorum ve tutuklu yargılanıyorum. O konuşmanın ardından noter aracılığıyla resmi olarak istifa eden ilk ve tek kişi benim" dedi.

Savunmalarının yeterli olduğunu öne süren Kavurmacı, "Hakkımda hâlâ 'Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadı en önde alkışlıyordu' şeklinde algı haberleri yapılıyor. Algılara değil gerçeklere bakmanızı istiyorum. TUSKON yönetim kurulu eski üyelerinden, tutuklu olan tek sanık benim. Günah keçisiymişim gibi hissediyorum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

FARUK GÜLLÜ: TUSKON'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIYA KATILMADIM

Tahliye taleplerine ilişkin söz verilen tutuklu sanıklardan ünlü baklavacı Faruk Güllü, "yurt dışında oturum izni olmasına rağmen kaçmadığını, 15 Temmuz darbe girişiminde polislerle beraber tankların gidişini engellemeye çalıştığını, telefon kayıtlarında FETÖ ile iltisaklı kişilerle görüşme kaydının olmadığını" söyledi.

TUSKON'la 2010 yılında ilişkisini kestiğini belirten Güllü, şöyle devam etti:

"Bank Asya ile olan tüm sıkıntılarımı içeren mailleri mahkemeye sunduk. Bu banka beni batırmak için bana haciz koydu, beni iflasın eşiğine getiren banka Bank Asya'dır. Raporlarda da Bank Asya'da para artışımın olmadığı sabittir. Benim TUSKON ile 2010 yılından sonra hiçbir ilişkim kalmamıştır. TUSKON'da gerçekleştirilen toplantıya ne katıldım, ne de imzam var. Şirket araştırmalarında teröre finansman sağlamaya yönelik hiçbir belgeye rastlanılmadığını öğrenmekteyiz. Kaçmadım ve gizlenmedim, işyerine gidip teslim oldum. Tahliyemi talep ediyorum."

10 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven, Şafak Koca, Çetin Tekdemir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Ali Göv, Suat Barış, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zenginer'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 17 Aralık'a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturması sonucu hazırlanan iddianamede, Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 25 yıl 6'şer aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 83 iş insanı hakkında ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. (İSTANBUL/DHA)