Akçakale Belediye Başkanı'na silahlı saldırı

Şanlıurfa'da Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı AK Parti'li Abdülhakim Ayhan'ın da içerisinde bulunduğu makam aracına, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

UZUN NAMLULU TÜFEKLE ATEŞ AÇILDI 

Saldırı, saat 11.00 sıralarında Akçakale ilçe merkezinde meydana geldi. Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın makam aracı olarak kullandığı zırhlı cipe, hareket halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu ve pompalı tüfeklerle ateş açıldı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar oluştu. Ayhan saldırının ardından belediyeye gitti.

AYHAN: 8 ARAÇLIK PUSU KURULDU

Yazılı açıklama yapan Abdülhakim Ayhan, saldırının kaçak yapı inşa etmek isteyen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ayhan, olayı şöyle anlattı:

"Konu imar affıyla birlikte Adnan Menderes Mahallemizde kaçak yapı inşa etmek isteyen bir grup tarafından öncelikle yıkım ekibimizin ve zabıta memurlarımızın olay yerinde darp edilip araçlara zarar vermesi ile cereyan etmiş; yaşanan bu olay sonrası ben ve koruma ekibi arkadaşlarım yarım saat sonra olay yerine intikal edip hem çalışma arkadaşlarımızı görmek hem de olayı sulh etmek istedik. Olay yerine varır varmaz 8 araçlık bir pusu kurulduğunu fark ettik. Araçtan inmeye fırsat bile olmadan bahsi geçen kişiler tarafından silahlarla araçlarımız tarandı."

Saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü beliren Ayhan, "Yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır. Bu elim saldırısı sonrası bizleri ziyaret eden, arayan ve sosyal medyadan bize geçmiş olsun dileklerini ileten herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. (ŞANLIURFA/DHA)