Kremlin: Putin ve Erdoğan Suriye'yi konuşacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in yarın yapacağı görüşmeye ilişkin Kremlin'den açıklama: "Güncel konuları ve Suriye çözüm sürecini ele alacaklar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin basın dairesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında Rusya'nın Soçi kentinde yarın yapılacak görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve Suriye çözüm sürecinin ele alınacağını açıkladı. Rus sitesi Sputnik'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "17 Eylül 2018 tarihinde Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'ya çalışma ziyareti düzenleyecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelecek. Liderler ikili işbirliğinin güncel konularını ve Suriye çözüm sürecini ele alacak."

Putin ile Erdoğan'ın 17 Eylül'de görüşmesinin planlandığını ilk olarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarıysa Sputnik'e açıklamalarında, söz konusu görüşmenin Soçi'de yapılabileceğini söylemişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bu görüşmenin hazırlıklarının yapıldığını doğrulamıştı.

Soçi'deki toplantı, Rus lider Putin ve Erdoğan'ın bu ayki ikinci yüz yüze görüşmesi olacak. Zira iki lider, 7 Eylül'de de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı üçlü bir Suriye görüşmesi yapmıştı. (Kaynak: Sputnik)