Bostancı sahilinde helikopter düştü: İş adamı Ünver hayatını kaybetti

Kartal'dan Sefaköy'e gitmek üzere havalanan Ünver Havacılık'a ait helikopter, Bostancı sahilinde düştü. Helikopterde bulunan OTOKAR Yönetim Kurulu üyesi Halil Ünver ile pilot yaralı olarak kurtarıldı. Ünver, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bostancı'da akşam saatlerinde bir helikopter denize düştü. Helikopterdeki pilot İsmet Özgür ve OTOKAR Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil İbrahim Ünver çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait olduğu ve Ünver Havacılık adına kayıtlı bulunduğu belirtildi. Öztürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenilirken Halil Ünver hastanede hayatını kaybetti.

Halil İbrahim Ünver kimdir?Halil İbrahim Ünver kimdir?

TC-HYU kuyruk tescilli helikopeterin Kartal'dan Sefaköy'e gitmek üzere havalandığı belirtildi.

PİLOT: DENİZE İNDİRMEYE ÇALIŞTIM

Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan helikopterin pilotu İsmet Özgür'ün kaza sonrası "Denize indirmeye çalıştım, çakıldık" dedi.

Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan pilotun sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Demirhan şunları söyledi: “İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var."

Helikopterin pilotu İsmet Özgür

Kazada hayatını kaybeden OTOKAR Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil İbrahim Ünver, 2006 yılında verdiği bir röportajda, 1996 yılında Türkiye'de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

"Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye'nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye'de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup, teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır" açıklamasını yaptı. (DHA/HABER MERKEZİ)