Torun'a TCK 301 soruşturması

Gazete Duvar yazarı ve avukat Tuba Torun hakkında TCK 301'den soruşturma açıldı. Soruşturmaya gerekçe olarak Torun'un bazı sosyal medya paylaşımları gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Gazete Duvar yazarı ve avukat Tuba Torun hakkında, 'T.C. hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama'  gerekçesiyle TCK 301'den soruşturma başlattı.

Torun'un Twitter ve Instagram'da Kadıköy'de Kadın Meclisleri'nin eylemi sırasında zafer işareti yaparak çektirdiği fotoğraf, Afrin operasyonu, Beyaz Şov'da 'çocuklar ölmesin' dediği için ceza alan Ayşe Öğretmen, Diyarbakır'da 2017'de yapılan Newroz kutlamalarında öldürülen Kemal Kurkut paylaşımları, Kadıköy'de liselilerin yaptığı eyleme dair paylaşımları ile Toplum Sol ve Gazete Duvar'daki iki yazısı soruşturmaya gerekçe olarak gösterildi.

TWEET'LER 'DELİL'

Torun Afrin'le ile ilgili, "Savaşı değil barışı destekleyin. Çözüm askere güç kuvvet dilemekte değil savaşa karşı olduğumuzu ısrarla dile getirip konuşup anlaşabilmekte"; Ayşe Öğretmen ile ilgili, "Can acısı... Ben çok utanıyorum" paylaşımında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)