Sıra gecesi dahil bilim kongresi!

Şanlıurfa'da düzenlenecek El Ruha 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi kapsamında sıra gecesi düzenlenecek. Kongrede '6 farklı ülkeden akademisyenler sunum yapacağı' belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Atlas Ulusal Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (İKSAD) bu yıl 2-4 Kasım 2018 tarihlerinde "3. Uluslararası El Ruha Sosyal Bilimler Kongresi"ni düzenleyecek.

Şanlıurfa’da bir otelde düzenlenecek ve aynı otelin adıyla anılan El Ruha 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi için yapılan çağrıda, “Sizleri 2-4 Kasım 2018 tarihleri arasında Şanlıurfa'da düzenleyeceğimiz El Ruha 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne davet etmekten kıvanç duymaktayız. Sosyal Bilimlerin her alanında ve multidisipliner alanlarda yazılmış özgün akademik eserlerin başvurularının kabul edileceği kongremize 6 farklı ülkeden akademisyenler bizzat katılarak sunum yapacaklardır” deniyor.

Kongre sonrası ayrı ayrı ISBN numarası ile özet kitabı, tam metin kitabı, uluslararası kitap bölümü, uluslararası endeksli dergide makale olarak yayın olanaklarının sunulacağı kongrede geziler ve sıra gecesi eğlencesi de unutulmamış. Kongrenin bilim ve danışma kurulunda tam 275 isim yazılı. Kongreye ilişkin duyuruda bu liste önceki listeyle aynı. 3. kongre için yapılan duyuruda 2. kongrenin bilim ve danışma kurulu ifadesi yer alıyor.

SIRA GECESİ DAHİL 385 TL!

Aynı adla bu yıl ikinci kez düzenlenecek kongre için yapılan duyuru, bir ayetle başlıyor. Kongreyle ilgili internet sitesine girildiğinde, “Onlar İbrahim'i ateşe atınca biz: “Ey ateş! İbrahim'e karşı soğuk, serin ve selamet ol!” dedik (Enbiya 69)” ayetiyle başlayan kongrenin çağrısında birbirinden ilginç bilgiler yer alıyor. Kongreye katılım ücreti 385 TL ve bu ücrete sıra gecesi dahil! Kongreye iki bildiri ile katılanlara da promosyon yapılıyor. İkinci bildiri ücretsiz!

Ödenecek ücrete, yaka kartı, tüm yazarlar için katılım belgesi, ara ikramlar, özetlerin kongre e-kitabında yayınlanması, tam metinlerin hakem sürecinden geçmesi şartıyla uluslararası hakemli dergilerde yayınlanması, tam metinlerin kongre tam metin kitabında yayınlanması, tam metinlerin bağımsız kitap ya da kitap bölümü olarak yayınlanması ile kapanış eğlencesi olarak sıra gecesi dahil. Kongre ücreti İKSAD bilim ve danışma kurulu üyeleri için 285 TL.

Kongre, alan farkı gözetilmeksizin 'sosyal bilimlerin tüm disiplinlerine' açık. Ayrıca sosyal bilimler orijinli olması şartıyla diğer disiplinlerde (ekonometri, fizik tarihi vs.) yazılmış tüm özgün akademik çalışmaların başvuruları da kabul ediliyor. Antropoloji, arkeoloji, beden eğitimi ve spor, coğrafya, dil, edebiyat, eğitim bilimleri, gazetecilik, güzel sanatlar, halkla ilişkiler, hareket ve antrenman, hukuk, işletme bilimleri, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, ilahiyat, kültür, maliye, mimarlık, musiki, plastik sanatlar, psikoloji, rekreasyon, resim, sanat, siyaset bilimi, sosyoloji, spor-sağlık, spor yönetimi, sporda psiko sosyal alanlar, teknoloji, turizm, tarih, uluslararası ilişkiler, disiplinlerarası bilimler gibi alanlardan katılımın olabileceği kongrede, sıralanan bu disiplinler dışındaki bilim dalları için de organizasyon komitesiyle iletişime geçilmesi gerekiyor. Kongrede, her bildirinin sunumu için sadece 10 dakika ayrılacak. Kongre duyurusunda katılımcılardan yapacakları sunumlarda, tanım ve teorik bilgilere 'çok kısa süre ayırmaları' isteniyor.

Kongreyle ilgili ayrıntılı bilgi için...

BİR YILDA ONLARCA BİLİMSEL(!) KONGRE

Kongrenin düzenleyicisi olan İKSAD’ın sadece yurt içinde bu yıl düzenlediği ve düzenleyeceği “bilimsel kongre ve sempozyum” sayısı 50’ye ulaşıyor. Kongre listesi için... 

İKSAD, 2018 yılı içinde düzenlediği ve düzenleyeceği yurt dışı kongre sayısı ise 13. 

İKSAD’ın yayımladığı hakemli dergiler ise şunlar: İKSAD Journal, Atlas Journal, SSD Journal, SSS Journal, Joshas, Smart Journal, Ejons Dergisi, Al Farabi Dergisi.

İKSAD’ın işbirliği içinde olduğu kurumlardan bazıları şöyle: Adıyaman Üniversitesi, Gevaş Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Gölbaşı Belediyesi, Iğdır Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Payas Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Eyyübiye Belediyesi. (HABER MERKEZİ)