10 Ekim katliamının firari sanıklarının duruşması 8 Kasım'da

Ankara Gar Katliamı davasında 19 tutuklu sanık hakkında cezalar açıklanmış, 16 firari sanığın dosyası ayrılmıştı. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak firari sanıklarla ilgili dosyanın duruşma tarihi belli oldu. 10 Ekim Davası Avukat Komisyonu, kamu görevlilerinin de içerisinde olduğu sorumluların yargılanması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Ankara Katliamı davasının 3 Ağustos 2018 günü yapılan karar duruşmasında tutuklu 19 sanık için farklı sürelerde mahkumiyet kararları verildi. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararda hâlen yakalanamayan firari 16 sanığın dosyası ise ayrılmıştı. Mahkeme tarafından firari sanıklar yönünden ayrılan dosya için yeni esas numarası ile 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildi.

'GERÇEK ADALETE ULAŞINCAYA KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

Yeni duruşmaya ilişkin açıklama yapan 10 Ekim Davası Avukatlar Komisyonu, "Kamusal sorumlular da dahil, bütün sorumluların yargılanması konusundaki adalet mücadelemiz de kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Çok sayıdaki kanıt ve belgeye karşın devletin sorumluluğunun görmezden gelinmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Yapmış olduğumuz suç duyuruları, karara ilişkin itiraz yolları ve devam eden yargılama üzerinden adalet ısrarımız sürmektedir. 8 Kasım 2018 günü Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada gerçek sorumluların yargılanması çabamızı birlikte büyütme çağrısı yapıyor, gerçek adalete ulaşıncaya kadar vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

DAVANIN BİR AYAĞI DA İSTİNAF MAHKEMESİNDE DEVAM EDİYOR

Öte yandan karar duruşmasının ardından tutuklu sanıklara verilen cezayı kabul etmediklerini açıklayan avukatlar, tüm itiraz yollarını kullanacaklarını ilan etmişlerdi. Tutuklu 19 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarına karşı verilen cezaların düşük olduğunu belirten avukatlar, sanıkların aleyhine olarak Ankara Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusunda bulundu. Katliam yargılamasının bir ayağı da istinaf mahkemesinde görülmeye devam ediyor.

Firari sanıkların isimleri şöyle; İlhami Balı, Savaş Yıldız, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selağzı, Kasım Dere, Nusret Yılmaz, Mustafa Delibaşlar, Walentine Slobodjanjuk, Muhammed Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güneş, Kenan Kutval, Bayram Yıldız, Hasan Hüseyin Uğur.

Etiketler dava Ankara katliam