Ruhani'den Türkiye'ye 'uçak' teklifi!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Türkiye ve Pakistan'ın yardımıyla kademeli olarak uçak üretebiliriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın Türkiye ve Pakistan'la ortaklaşa uçak üretmeye hazır olduğunu duyurdu. İran'ın Kovsar (Kevser) adlı ilk gelişmiş yerli savaş uçağının tanıtım töreninde konuşan Ruhani, "Müttefik, dost ve komşu Türkiye ve Pakistan'ın yardımıyla kademeli olarak uçak üretebiliriz" dedi.

Söz konusu ortak projenin üçte birinin İran tarafından kalan kısmının diğer ülkeler tarafından üstlenebileceğini kaydeden Ruhani, seri üretimle üretilen uçak sayısının artırabileceğini söyledi. İran Cumhurbaşkanı, "Bazıları askeri gücümüzü artırdığımızda, savaş istediğimiz sonucuna varıyor. Ama bu aslında barış arayışı, çünkü biz savaş istemiyoruz. Eğer caydırıcı olmazsak diğerlerine bu ülkeyi işgal konusunda yeşil ışık yakmış oluruz" dedi.

PİLOT KOLTUĞUNA OTURDU

İran, Kovsar (Kevser) adlı ilk gelişmiş yerli savaş uçağını tanıttı. Uçağın tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani pilot koltuğuna oturarak uçağı inceledi. İran medyası, gelişmiş havacılık ve ateş kontrol sistemleriyle donatılmış dördüncü nesil bir savaş uçağı olan Kovsar'ın yerli imkânlarla üretildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Ruhani'nin emriyle havalanan uçak, savaş ve eğitim amaçlı tek ve çift kabin olarak kullanılabiliyor. (DHA/BBC Türkçe)

Etiketler Türkiye İran uçak