Beylikdüzü Belediyesi'nin okul tadilatları durduruldu

Beylikdüzü Belediyesi'nin, okul tadilatları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından durduruldu. Karara tepki gösteren CHP milletvekili Özgür Karabat "4 yılda 40 milyon liradan fazla yatırım yapan bir belediyeyi son dakikada by-pass etmeye çalışmak ne ahlakidir ne de siyasi nezakete sığar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, Beylikdüzü Belediyesi’nin okullara yaptığı tadilatın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından durdurulması protesto edildi. Basın açıklamasında konuşan CHP milletvekili Özgür Karabat "4 yılda 40 milyon liradan fazla okullara yatırım yapan bir belediyeyi son dakikada by-pass etmeye çalışmak ne ahlakidir ne de siyasi nezakete sığar" dedi.

Beylikdüzü ilçesinde 4 yıldır kamu okullarının tadilat ve iyileştirme faaliyetlerini yürüten Beylikdüzü Belediyesi'nin, bu yılki çalışmaları durduruldu. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye ekiplerinin okullardan çıkarılması talep edildi.

'EĞİTİM KURUMLARIMIZ FİZİKİYLE DE RUHUYLA DA SIKINTI İÇİNDE'

Kararı protesto için yapılan basın açıklamasında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, eğitimin Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunu söyledi.

Karabat, "Bir koyulup bir kaldırılan sınavlardan tutun da, değişen müfredata kadar sorunlar halen devam ediyor. Sadece bu değil, kentlerin hızlı nüfus artışı ile büyükşehirlerdeki devlet okullarının fiziki yapısı yoğun talebe yanıt vermekte zorlanıyor. Okullar daha hızlı yıpranıyor, araç gereçler daha çabuk eskiyor. Yani eğitim kurumlarımız fizikiyle de ruhuyla da sıkıntı içinde” dedi.

'NE AHLAKİDİR NE DE SİYASİ NEZAKETE SIĞAR'

Beylikdüzü Belediyesi'nin, 4 yıldır ilçedeki okullara yönelik çalışmalarını anlatan Karabat, "4 yıldır ilçesindeki okullara, eğitimcilere, öğrencilere, velilere değer veren bir belediye yönetimi var. 4 yıldır burada karşılıklı mutluluk var" diye konuştu.

Kararı eleştiren Özgür Karabat, “Bugün 4 yılda 40 milyon liradan fazla okullara yatırım yapan bir belediyeyi son dakikada by-pass etmeye çalışmak ne ahlakidir ne de siyasi nezakete sığar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı belli ki hizmet değil siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi” dedi. (İSTANBUL/DHA)