Ceylan Özgül hakkında takipsizlik kararı verildi

Adnan Oktar grubundan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalar için suç duyurusunda bulunulan Ceylan Özgül hakkında takipsizlik kararı verildi. Kararda, iftira suçunun unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adnan Oktar soruşturmasının firari şüphelisi Tarkan Yavaş'ın, Oktar grubundan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarda, kendisine iftira attığını öne sürdüğü Ceylan Özgül hakkında yaptığı şikayet takipsizlikle sonuçlandı.

Adnan Oktar'ın sağ kolu olduğu öne sürülen Tarkan Yavaş, geçtiğimiz Nisan ayında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Yavaş, Oktar grubundan ayrılan Ceylan Özgül'ün kendisine iftira attığını iddia etti.

Tarkan Yavaş'ın şikayeti üzerine Ceylan Özgül hakkında başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Takipsizlik kararında, Ceylan Özgül'ün de Adnan Oktar, Tarkan Yavaş, Ayşegül Babuna'nın da aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında, "alıkoyma", "hakaret" ve "tehdit" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu, dosyanın 23 Temmuz 2018'de yetkisizlik kararı ile İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildiği bilgisine yer verildi.

Kararda, Tarkan Yavaş'ın şikayet dilekçesinde belirttiği gibi iftira suçunun unsurlarının oluşmadığı belirtildi. (İSTANBUL/DHA)