Balyoz davasında yargılanan 3 subay, amiralliğe yükseldi

Balyoz davasında yargılanan ve beraat eden Hasan Özyurt, Ercan Kireçtepe ve Mustafa Turhan Ecevit'in rütbesi tuğamiralliğe yükseldi. Davada yargılanan bir diğer isim İbrahim Özdem Koçer de, tümamiralliğe terfi etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan listeye göre, Balyoz davasında yargılanan 4 asker terfi etti. Kurmay Albay Hasan Özyurt, Albay Ercan Kireçtepe ve Albay Mustafa Turhan Ecevit'in rütbesi tuğamiralliğe yükseltildi.

Geçen yılki yaş toplantısında amiral olan İbrahim Özdem Koçer de, tümamiralliğe terfi etti.

NE OLMUŞTU? 

İlk duruşması 16 Aralık 2010 görülen Balyoz Davası’nda, muvazzaf ve emekli askerlerden oluşan sanıkların darbe planı yaptıkları iddia edilmişti. 31 Mart 2015’te kararını açıklayan mahkeme, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve emekli 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Ceza, “darbeye teşebbüsün yarıda kalması” iddiasıyla 20 yıla indirildi.

Engin Alan’a 18 yıl, Dursun Çiçek, Ahmet Zeki Üçok, Ömer Faruk Ağayarman’a 16 yıl hapis cezası verildi.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından dava yeniden görüldü. Yeniden yapılan yargılamanın ardından tüm sanıklar beraat etti. Davanın hakim ve savcıları hakkında da dava açıldı. (HABER MERKEZİ)

12 general ve amiral emekliye sevk edildi12 general ve amiral emekliye sevk edildi