Eğitim Sen'den Milli Eğitim Bakanına ziyaret

Kabinenin açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk görevine başladı. Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, yeni bakanı makamında ziyaret ederek, önerilerinin yer aldığı dosyayı Selçuk'a sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyeleri bugün Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ile görüştü. Eğitim Sen üyeleri Ziya Selçuk'a 'eğitim ve eğitimcilerin sorunlarına ilişkin önerilerinin' yer adlığı dosyaları sundu.

Eğitim Sen tarafından, MEB Bakanı Selçuk'a verilen dosyanın ön sözünde "Eğitim sistemimizin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlerimizin toplumsal statü, eğitimin niteliği, ekonomik, sosyal ve özlük haklar konusunda oldukça geri durumda olduğunu, sendika olarak öğretmenlik mesleğine hak ettiği saygınlığın kazandırılması için, mesleğin çağdaş ve bilimsel bir anlayışla yeniden ele alınmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı ve bugüne kadar çözüm üretilmediği için birikerek artan sorunlara ilişkin belli başlıklar altında hazırlamış olduğumuz ‘Eğitim Sorunlarına İlişkin Öneri ve Taleplerimiz’ başlıklı dosyamızı bilgilerinize sunuyoruz" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

MEB'e sunulan dosyalar şu şekilde;

1-turkiyede-ogretmen-yetistirme-sorunlari-ve-onerilerimiz

2-atamasi-yapilmayan-ogretmenler-ve-emekliler-hk

3-egitimde-ve-yuksekogretimde-ohal-raporu-19-temmuz

4-egitim-sen-mufredat-raporu

5-gih-memur-ve-teknik-personel-sorunlari

6-okulda-siddet

7-2018-yil-sonu-egitimde-cinsiyetcilik-raporu