Şule Çet'in avukatı: Sanık kasten öldürmeden yargılanmalı

Şule Çet'in avukatı katil zanlısının parmak izlerini temizlediğini ve kolundaki tırnak izlerini gizlediğini belirtti. Avukat Umur Yıldırım "Sanık kasten öldürme suçundan yargılanmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da bir plazanın 20'nci katından şüpheli bir biçimde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin yeni bulgular ortaya çıktı. Şüpheli Çağatay Aksu'nun kolundaki Çet’e ait tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve evdeki içki şişelerinin de saklandığı belirtildi.

Delillerin karartıldığı iddialarına ilişkin Artı Gerçek'ten Esra Mayda Koçak'a konuşan Çet'in avukatı Umur Yıldırım şüphelilerin hem içki şişelerini kaldırarak hem de tırnak izi ve parmak izlerini yok ederek delil kararttıklarını ifade etti.

'PARMAK İZLERİ TEMİZLENMİŞ'

Olay gününe ilişkin ortaya çıkan görüntülerin hepsinde içki şişelerinin göründüğünü ancak olayın ardından bu şişelerin şüpheliler tarafından ortadan kaldırıldığını söyleyen Yıldırım, "İkinci olarak da olay yerinde hiçbir şekilde bir parmak izine ulaşılamadı. Bu da izlerin şüpheliler tarafından temizlendiğini gösteriyor" dedi.

Yıldırım, Çağatay Aksu'nun kolundaki tırnak izlerinin rapora yansımamasına ilişkin de "Bu raporlarda genellikle doktorlar kişinin vücudunda herhangi bir izin olup olmadığına bakarlar, çok detaylı bir incelemeye gitmezler. Muhtemelen Çağatay Aksu o gün kolundaki izleri kapatmak için uzun kollu bir şey giyip doktorun karşısına çıkmış" dedi.

Yıldırım izi nasıl tespit ettiklerine dair de şunları söyledi: "Ofisin sahibi Ahmet Murat Y. İle şüpheli Aksu ve 2 erkek daha meyhaneye gitmişler. Buradan sonra iki kişi ayrılmış. Olaydan sonra Aksu ile konuşan Ahmet Murat Y., Aksu’ya kolundaki izleri sormuş. Çağatay Aksu da ‘ben Şule’yi kurtarmaya çalışırken hem parmağım kırıldı hem de kolumdaki bu çizikler oluştu’ demiş. Ancak bu izler raporda yok ne yazık ki. Bu da şüphelinin delilleri karatmaya yönelik bir hareketi."

Tüm bu delillerin araştırılması için Adli Tıp Kurumu'na DNA örneklerinin gönderildiğini ifade eden Yıldırım aynı zamanda Şule Çet'in vücudundaki spermlerin DNA araştırması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini söyledi.

Olaya ilişkin hem sosyal mecrada hem de plazanın girişindeki kameralarda yer alan görüntülerin tekrar incelenmesi için bilirkişiye gönderildiğini dile getiren Yıldırım, "Kamuoyunun, kadın örgütlerinin, baronun desteği sayesinde davada bir olumsuzluk yaşanmayacağını düşünüyorum, ihtimal vermek istemiyorum" dedi.

'KASTEN ÖLDÜRMEDEN YARGILANMALI'

Aksu'nun tutuklama kararının cinayet suçundan olmamasına da değinen Yıldırım, "Biz bu yargılamanın kasten adam öldürme suçundan yürütülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Olaydan sonra iki kez gözaltına alınan Çağatay Aksu ve Berk Akand serbest bırakılırken, Adli Tıp raporu sonrasında 14 Temmuz'da yeniden gözaltına alınmışlardı. Şüpheliler Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nce 'Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı' suçlarından tutuklanmıştı.

Etiketler avukat Şule Çet