İsrail'de tutuklanan Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü

İsrail'in şartlı olarak tahliye ettiği Ebru Özkan'ın Türkiye'ye döndü. Özkan, havalimanında yaptığı açıklamada, "Çok şükür bitti, vatanımdayım, huzurluyum" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail tarafından tutuklanan ve daha sonra şartlı olarak tahliye edilen Ebru Özkan, Türkiye döndü. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Özkan, "Çok şükür bitti, vatanımdayım, huzurluyum. Böyle bir değerli günde gelmiş olmak da ayrı bir mutluluk veriyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail’in mesnetsiz bir şekilde gözaltına aldığı Ebru Özkan kardeşimiz ülkemize dönüyor. Cumhurbaşkanımız kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu süreçteki metin duruşundan dolayı kendisini tebrik ediyor, geçmiş olsun diyorum" ifadelerine yer verdi.

'ÇOK ŞÜKÜR VATANIMDAYIM'

Kalın'ın açıklamasının ardından Ebru Özkan, THY'nin tarifeli seferiyle saat 00.30 sıralarında İstanbul'a geldi. Özkan, İstanbul Atatürk Havalimanı VİP salonunda ailesi, yakınları, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan tarafından karşılandı. Karşılamada Özkan'ın duygulanarak, ağladığı görüldü.

Özkan, havalimanında yaptığı açıklamada, "Çok şükür bitti, vatanımdayım, huzurluyum. Böyle bir değerli günde gelmiş olmak da ayrı bir mutluluk veriyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim, bir daha bu tarz şeyler yaşatmasın ve birlik beraberliğimizi bozmasın" dedi.

İsrail'de tutuklu bulunduğu dönemde Türkiye'de kendisine verilen desteğin farkında olduğunu söyleyen Özkan, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nin de davayı yakından takip ettiğini belirtti.

Yoğun destek nedeniyle şaşırdığını dile getiren Özkan, "Davaya bu kadar destek verildiğini bilmiyordum. Bu anlamda tüm Türk halkına teşekkürler. Sayın Başkanımıza (Recep Tayyip Erdoğan) sonsuz teşekkür ediyorum. Çok fazla ilgilendiler, alakadar oldular" diye konuştu.

Kudüs'ü ziyaret eden Ebru Özkan, 11 Haziran'da Türkiye'ye dönerken, havaalanında gözaltına alınmış, sonrasında da tutuklanmıştı. Askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Özkan'ın HAMAS'a para ve eşya götürdüğü öne sürülmüştü. Mahkeme, Özkan'ın pasaportuna el konulması şartıyla tahliye kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)

Ebru Özkan tahliye edildiEbru Özkan tahliye edildi