ADFE: Eren Erdem'in Alevi dedesi ile görüşme talebi yerine getirilsin

Alevi Dernekleri Federasyonu, tutuklanan Eren Erdem'in Alevi dedesiyle görüşme talebinin kabul edilmemesine tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, "Eren Erdem’in farklı inanç ve din mensubunun sesi olduğunu düşünüyor bu talebinin yerine getirilmesini istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), tutuklanan eski CHP milletvekili Eren Erdem'in, Alevi dedesi ile görüşme talebinin reddedilmesine tepki gösterdi. Kararın "inanç tecridi" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bizler Eren Erdem’in farklı inanç ve din mensubunun sesi olduğunu düşünüyor bu talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Alevi Dernekleri Federasyonu olarak; her şeyden önce cezaevi din ve inanç hizmetleri hassasiyet gerektiren bir hizmettir" denildi.

'BU HİZMETİ CEZAEVİ YÖNETİMİNE BIRAKMAK, ALEVİ MAHKÛMLARI RİSKE ATAR'

Alevi Dernekleri Federasyonu, tutuklu olarak cezaevinde bulunan Eren Erdem'in Alevi dedesi ile görüşme isteğinin reddedilmesi hakkında açıklama yaptı. "Mahkûmlara Manevi Rehberlik Projesi" kapsamında isteyen kişilere Alevi dedelerinin de gönderileceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı bu proje kapsamında Alevi mahkûmların Alevi dedesi istemesi durumunda gönderileceğini hatta gönderildiğini açıkladı. Sünni din görevlilerinin, cezaevlerinde sunacağı din hizmetinin çerçevesi diyanetin yasal metinleriyle çizilmiştir bu yasal metinler içinde Alevilik henüz kabul görmezken, bu hizmeti cezaevi yönetiminin inisiyatifine bırakmak, güvenlik, fiziki ortam diğer tüm konularda Alevi mahkûmları riske atmak demektir."

'DİN VE İNANÇ HİZMETLERİ HASSASİYET GEREKTİRİR'

Proje kapsamında Alevi mahkûmların inançlarını yaşama fırsatı bulmadığı belirtilen açıklamada, "Örneğin eski CHP Milletvekili Eren Erdem şu an tutuklu ve Alevi dedesi ile görüşme isteği var ancak bu talebi proje kapsamına alınmadı, talebi reddedildi. Bizler Eren Erdem’in farklı inanç ve din mensubunun sesi olduğunu düşünüyor bu talebinin yerine getirilmesini istiyoruz. Her şeyden önce cezaevi din ve inanç hizmetleri hassasiyet gerektiren bir hizmettir" denildi. (HABER MERKEZİ)