Eren Erdem’in ‘Alevi dedesi’ ile görüşme talebi reddedildi

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem’in, cezaevinde din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında istediği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ talebinin, cezaevi yönetimi tarafından reddedildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski İstanbul milletvekili Eren Erdem’in durumu ile ilgili bilgi veren Av. Onur Cingil, Eren Erdem'in din görevlisi ile görüşme talebinin reddedildiğini açıkladı. Av. Cingil, tutukluların her hafta din görevlileri görüşme haklarının bulunduğunu ve cezaevi yönetiminin sadece imam göndereceklerini söylediklerini belirtti. Uygulamanın 'insan hakları ihlali' olduğunu söyleyen Cingil, "Milyonlarca Alevi vatandaş olduğu biliniyor, bu talebin karşılanmıyor olması insan hakları ihlalidir" dedi.

Av. Onur Cingil, CHP’li Erdem’in bir din görevlisi ile görüşme hakkı kapsamında, Alevi olması nedeniyle talep ettiği ‘Alevi dedesi ile görüşme’ isteğinin de reddedildiğini açıkladı. Av. Cingil; tutukluların her hafta din görevlileri ile görüşme hakları bulunduğunu belirterek, “Bu hak doğrultusunda Alevi inancına sahip müvekkilim ‘Alevi dedesi’ görüşmek istediğini dilekçe ile bildiriyor. Ancak cezaevi yönetimi bu talebin karşılanamayacağını bildirerek, isteği reddediyor ve sadece imam gönderebileceklerini söylüyorlar” dedi.

'İNSAN HAKLARI İHLALİ'

Cingil, “Bu hak, her inançtan kişilerin tutuklu ya da hükümlü olma ihtimali dahilinde verilmesi gereken bir hak. Türkiye’de birçok mezhebe mensup insan var. Milyonlarca Alevi vatandaşımız olduğu da biliniyor. Bu noktada aynı sorunu yaşayan belki binlerce tutuklu veya hükümlü var. Dolayısıyla bu talebin karşılanmıyor olması hem bir insan hakları ihlali hem de ‘insan’ olmaya da aykırı bir durum” ifadelerini kullandı.

BİR TUTUKLULUN ALEVİ DEDESİ İLE GÖRÜŞMESİ YASAK

24 Haziran seçimleri öncesi hükümetin Alevilerle ilgili vaatleri olduğunu hatırlatan Av. Onur Cingil; “Anlaşılan o ki cem evlerine hukuki statü getireceğinin açıklayan hükümetin vaatleri havada kalmış. Hukuki statüyü bırakın, bir tutuklunun bir Alevi dedesi ile görüşmesi dahi engelleniyor. Bu kabul edilemez” diye konuştu. (Kaynak: Pir Haber Ajansı)