Eurovision birincisi çalıntı iddiası

Universal Music Eurovision'un bu yılki galip şarkısının çalıntı olduğunu iddia etti. Barzilai'nin söylediği şarkının The White Stripes grubunun ‘Seven Nation Army' şarkısından çalıntı olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl Lizbon'da yapılan 63'üncü Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi Netta Barzilai eser hırsızlığı ile suçlandı. Universal Music şirketi Eurovision birincisi Toy şarkısının yazarları Doron Medalie ve Stav Beger'e bir uyarı mektubu gönderdi. Şirket, mektupta Barzilai'nin söylediği şarkının The White Stripes grubunun ‘Seven Nation Army' şarkısından çalıntı olduğunu yazdı.

Sputnik Türkiye'nin İsrailli haber sitesi Walla'dan aktardığına göre iddia doğruysa yarışmanın kurallarına göre, tüm parçalar orijinal olması gerektiği için Toy isimli şarkı yarış dışı bırakılıp birincilik ünvanını kaybedebilir.

Diğer yandan Walla'nın başvurduğu hukuk uzmanlarının çoğu, tarafların uzlaşmaya gidebileceğini, şarkının elde ettiği gelirlerinin bir kısmınınsa Universal Music şirketinin kasasına akmaya başlayabileceğini ifade etti.

26 ülkenin yarıştığı Eurovision'da halk ve jüri oylamasının ardından İsrailli Netta Barzilai, Toy adlı şarkısıyla 529 puan alarak birinciliği elde etmişti.