Muharrem İnce'nin mitingi öncesinde İDO seferleri iptal mi edildi?

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Maltepe mitingi öncesinde, İDO'nun Bakırköy-Bostancı seferlerini durdurduğu öne sürüldü. İDO yetkilileri bu iddiayı doğrulamasa da, sosyal medyada çok sayıda kişi Bakırköy'den deniz otobüsüne binemediğini yazıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçime bir gün kala İstanbul Maltepe'de yapacağı final mitingi öncesinde, İstanbul'da toplu ulaşımda sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Başlamasından saatler önce binlerce kişi miting alanına gitmek için yola çıkarken, Bakırköy'deki İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelesinden Bostancı'ya geçerek Maltepe'ye varmayı planlayan çok sayıda kişi 'sefer iptali'yle karşılaştıklarını söyledi.

Sosyal medyada çok sayıda paylaşımda,  İDO'nun seferleri iptal ettiği, CHP'nin iskelelerde kalan binlerce kişiyi otobüslerle Maltepe'ye götürmeye çalıştığı belirtiliyor.

Çok sayıda kişi de, sosyal medya üzerinden CHP'li vekillerden mitinge gidebilmek için 'yardım' istiyor.

İDO DOĞRULAMADI

İDO ise sefer iptali iddiasını doğrulamadı. Gazete Duvar'ın görüştüğü çağrı merkezi operatörleri, şu an için herhangi bir seferin iptal edilmediğini söyledi. Ancak İDO'ya, '23.06.2018 cumartesi günü, Maltepe'de saat 13.00'da gerçekleşecek miting nedeniyle, Bostancı'da İDO iskelesinin de bulunduğu Turgut Özal Bulvarı'na çıkan yolların sabah 08.00'dan miting bitene kadar kapalı olacağı' bilgisinin verildiğini aktardılar.

Öte yandan, İDO'nun internet üzerinden yaptığı bilet satışında şu an Bakırköy'den bir yere gitmek mümkün görünmüyor. Zira bir süredir, sitede Bakırköy seçeneği görünmüyor. (Haber Merkezi)