İlaç parasını karşılayamadı: Tedaviden vazgeçti

Mersin Toros Devlet Hastanesine müracaat eden 60 yaşındaki emekli İsmail Şimşek, doktorun reçeteye yazdığı iğnelere 900 TL istenince isyan etti. Tedaviye devam edemeyen Şimşek "Bugün aklıma geldi acaba doktor bey beni hâlâ bekliyor mu?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Mersin Toros Devlet Hastanesine müracaat eden 60 yaşındaki emekli İsmail Şimşek, doktorun reçeteye yazdığı iğnelere 900 TL istenince isyan etti. Şimşek, “Sigorta karşılamıyor” denen iğneleri alamadı ve tedavisini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Evrensel'den Halil Polat'ın haberine göre, uzun süredir dizlerinde rahatsızlık yaşayan İsmail Şimşek geçtiğimiz hafta muayene için Mersin Toros Devlet Hastanesine müracaat etti. Ortopedi servisinde muayene olan Şimşek’e uzman doktor tarafından reçete yazıldı. Eczaneye ilaçlarını almaya giden Şimşek’ten reçetede yazılı olan iğneler için 900 TL istenince, Şimşek duyduğu rakam karşısında şoka uğradı ve tedavisini yarıda bıraktı.

Karşılaştığı uygulamaya tepki gösteren Şimşek, ‘‘Sağlığımıza cebimizden korktuğumuz için daha çok dikkat ediyoruz. Aman bir yerimize bir şey olmasın diye düşünür hale geldik. Emekliyiz, zaten kıt kanaat geçiniyoruz. Bir devletin kendi vatandaşını yaşatması gerekirken, durum bu işte’’ diye konuştu.

'ACABA DOKTOR BENİ BEKLİYOR MUDUR?'

Şimşek, Toros Devlet Hastanesi ortopedi bölümünde dizlerinin röntgeninin çekildiğini ve dizlerinde kireçlenme tespit edildiğini söyledi. Reçete olarak bir hap, bir jel, iki de iğne yazıldığını ifade eden Şimşek devamında şöyle konuştu: “Doktorun ‘İğneleri alıp gelirsen hemen yaparım’ demesi üzerine eczaneye gidip yazılan reçeteyi verdim. İlaçlarım hemen hazırlandı. ‘Borcum var mı’ diye sorunca eczacı bana ‘Emekli olduğun için jel ve hap için herhangi bir ödemen yok ama İnartro iğneler için  900 TL ödemen var’ dedi. Adeta şok geçirdim. ‘Emin misiniz? 9 TL mi, 90 TL mi yoksa 900 TL mi?’ diye sordum. Yanlış duymamışım, benden 900 TL isteniyordu.”

Eczacıya bunun bir sağlık sorunu olduğunu ve ödemeyi devletin yapması gerektiğini söyleyen Şimşek, “İğneler kalsın dedim. Sinirle ve hüzünle karışık bir ruh haliyle evin yolunu tuttum. Bugün aklıma geldi acaba doktor bey beni hâlâ bekliyor mu?” diye isyan etti.

Etiketler hastane tedavi para