Gazeteci Canan Coşkun'un davası ertelendi

Gazeteci Canan Coşkun hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Coşkun, yaptığı haber nedeniyle "soruşturmayı tehlikeye soktuğu" ve "tanığı hedef gösterdiği" iddialarını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun, bir soruşturmaya ilgili haberi nedeniyle hakim karşısına çıktı. Coşkun, soruşturmada ifade veren bir tanığı teşhir ettiği suçlamasını reddederken; dava 10 Temmuz'a ertelendi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, DHKP-C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatların, savcılıktaki sorgularını haberleştiren Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun’a “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İddianameyi hazırlayan savcı, Coşkun’u, “Kısıtlama kararı bulunmasına rağmen soruşturmanın amacını tehlikeye sokacak şekilde haber yapmak, yine aynı dosya kapsamında tanık olarak ifadesine başvurulan kişi ve ailesini teşhir etmek, terör örgütlerine hedef göstermek” ile suçluyor.

'NASIL TEŞHİR ETTİĞİMİ ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM'

Davanın ilk duruşmasında Coşkun ve avukatları katıldı. Yaptığı haber sebebiyle yargılanan Coşkun; teşhirin “gösterme”, “sergileme” gibi anlamları olduğunu belirterek, “Savcının dediği gibi tanığın ailesinin teşhir olabilmesi için fotoğraflarının yayımlanması gerekli. Haberde bırakın fotoğrafı, ailesine yönelik tek bir cümle bile yokken, nasıl teşhir ettiğimi anlayabilmiş değilim" dedi.

Soruşturmanın amacını tehlikeye atmadığını söyleyen Coşkun, avukatlar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve iddianamenin hazırlandığını da hatırlattı. Coşkun’un avukatları Bülent Utku ve Evren İşler de suçun unsurlarının oluşmadığını beyan ederek beraat talep ettiler.

Dosyanın esas hakkındaki mütalaasını sunmak için savcıya verilmesine karar veren mahkeme, davayı 10 Temmuz’a erteledi.