Çavuşoğlu: Rusya ile pasaportsuz seyahatin toplantılarına başlayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile vizesiz seyahat görüşmelerinin başlayacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Bir tek engel var, vize. Birkaç sene içerisinde pasaportsuz seyahatin toplantılarına başlayacağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından tek olarak vize konusunun kaldığını söyledi. Vize konusunda mutabakat sağladıklarının belirten Çavuşoğlu, "Önce servis pasaportu, resmi görevlilerimiz derken ben inanıyorum ki birkaç sene içerisinde pasaportsuz seyahatin toplantılarına başlayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memleketi ve seçim bölgesi Antalya'da, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Ticaret Borsası'nı (ATB) ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu ilk ziyareti, ATSO Başkanı Davut Çetin ve yönetimine gerçekleştirdi. Davut Çetin, Bakan Çavuşoğlu'na, ATSO'nun seçim bildirgesini takdim etti ve Antalya 4.0 projesine destek istedi.

'YENİ BİR TEKNOLOJİ ŞEHRİ KURMA PROJEMİZ VAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim beyannamesinde en çok Antalya'nın adının geçtiğini söyleyen Çavuşoğlu, Antalya ile ilgili "mega projeler" olduğu belirtti.

Çavuşoğlu, "Üçüncü havaalanını Batı Antalya'ya inşa edeceğiz, çalışmalar bitti, proje aşamasında ve ihale sürecine geçeceğiz. Eskişehir-Burdur'dan gelen hızlı tren projesi, Kayseri'den Kapadokya, Konya hızlı tren projesi ve sahil boyunca da Gazipaşa ve Antalya havalimanlarını birleştirecek raylı sistem. Örneğin bir teknoloji, silikon vadisine benzer. Antalya'ya yeni bir teknoloji şehri, öyle birkaç yüz binlik değil 5 milyonluk bir şehir kurma projemiz var " dedi.

'RUSYA'YLA TEK ENGEL VAR VİZE'

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin 2015 yılında Suriye sınırında, Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından, tarım ürünlerine uygulanan ambargonun kaldırıldığını söyledi.

Son olarak domatesle ilgili şirket kısıtlamasının da kaldırıldığını aktaran Çavuşoğlu, “Artık hiçbir engel yok diyebiliriz. Bir tek engel var, vize. Vizeyi de aşama aşama kaldıracağız. Bu konuda Rusya'yla mutabakatımız var. Önce servis pasaportu, resmi görevlilerimiz derken ben inanıyorum ki birkaç sene içerisinde pasaportsuz seyahatin toplantılarına başlayacağız" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ATSO'nun ardından ATB'yi ziyaret etti. ATB Başkanı Ali Çandır, seçimde başarılar dileyerek, "Tarım sektörü olarak taleplerimizi sürekli dile getiriyoruz. Diğer partilerde olduğu gibi AK Parti'nin de seçim bildirgesinde tarıma önemli bir yer ayrıldığı için teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki sağlıklı bir şekilde biten seçimler sonrasında tarımsal üretimimiz hak ettiği yere gelir" dedi. (ANTALYA/DHA)