İnce: Destek verdiğim Cerrahpaşa'da dekan görevden alındı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin destek ziyaretinde bulunduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaatin Duran görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaatin Duran görevden alındı. Dekanın görevden alınma nedeni olarak Muharrem İnce'nin yaptığı ziyaret gösterildi.

Muharrem İnce de konuyla ilgili Twitter'dan "İstanbul Üniversitesi'ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı'nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye!" paylaşımını yaptı.

CHP İstanbul  milletvekili Ali Şeker de konuyla ilgili "Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi Cerrahpaşa’ya soktu diye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı YÖK’ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden aldı" tweetini paylaştı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret etmiş ve "24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumuzda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa'nın birleştirilmesidir. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında rektör atamaları, cumhurbaşkanı tarafından yapılmayacaktır" açıklamasını yapmıştı.