Eren Erdem: MİT belgelerini Tezcan verdi, Zaman'a Kılıçdaroğlu gönderdi

Hakkında 'FETÖ'ye yardım suçlamasıyla dava açılan eren Erdem, suçlamalara konu edilen iki temel şey olduğunu söyledi. Paylaştığı MİT TIR'ları belgelerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'ın verdiğini söyleyen Erdem, Zaman gazetesine de Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem MİT TIR'ları ile ilgili yaptığı paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı. "Belgeleri parti Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek twitler attım" diyen Erdem kapatılan  Zaman gazetesinin önünü de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiğini söyledi.

CHP'nin yeniden aday göstermediği Erdem, geçen pazartesi ailesiyle birlikte Almanya'ya gitmek isterken havaalanında hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğunu öğrenmişti. Ailesi yurt dışına çıkan ancak kendisi Türkiye'de kalan  Erdem hakkında, ' FETÖ'Ye üye olmamakla birlikte FETÖ'ye yardım etmek' gerekçesiyle hazırlanan iddianame kabul edilmişti. İddianemede Erdem'in, 22 yıla kadar hapsi isteniyor.

'İKİ TEMEL NEDENE BAĞLADILAR'

Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı da iddia edilen Erdem, Artı 1 TV'de yayınlanan Gece Editörü programında açıklamalarda bulundu. Yakalama kararı iddiasına ilişkin "Bana tebliğ edilmiş bir yakalama kararı yok, evimdeyim. Yakalamak isteyen arkadaşlar buyursun gelsin, çay da ikram ederim" diyen Erdem, şöyle devam etti:

"Ben 24 Haziran'a kadar CHP'nin milletvekiliyim. Türkiye'nin bu buhrandan sol düşünceyle çıkılabileceğine inanan biriyim. Benim hakkımda FETÖ'ye üye olmamak ile birlikte, yardım etmekten soruşturma açmışlar. 2 temel nedene bağlamışlar; MİT TIR'ları belgelerinin bende olması ve bu konuda twitler atmak. İkincHsi ise, Zaman gazetesinin önüne gitmemle ilgili durum."

'HERHANGİ BİR GAZETEYE KAFAMA GÖRE GİTMEM'

Erdem, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ben Cumhuriyet Halk Partisi Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye kafama göre gitmem. Benim her gideceğim gazetede bir talimat, partimin bir iradesi vardır. Zaman gazeteszine de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatla Berberoğlu ile birlikte gittik. Biz yarın bunu savcılara da söyleyeceğiz, sorduklarında. MİT TIR'ları ile ilgili yaşanan hadise, ben bu belgeleri sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek twitler attım. Devlet bunu bilmiyor mu? Biliyor. Devlet ne diye bizi FETÖ'ye bağlamaya çalışıyor. Kimse FETÖ ile ilgili kitap yazamazken, Eren Erdem kitap yazdı."

Tezcan: Eren Erdem o dönem gazeteciydiTezcan: Eren Erdem o dönem gazeteciydi