Erdoğan'dan Netanyahu'ya: Eğer oradaki şahıs beni hedef alıyorsa doğru yoldayım

İstanbul'da Filistin'e destek için düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, "Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık sınıfta kalmıştır" dedi. "Reis bizi Kudüs'e götür" sloganları üzerine Erdoğan, "Yakındır inşallah" karşılığını verdi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun açıklamalarına da değinen Erdoğan, "Eğer oradaki şahıs beni hedef alıyorsa doğru yoldayım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi başladı.

İlk önce sahneye İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılan liderler, daha sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım davet edildi. Saat 16.20 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, miting alanını helikopterle geldi.

Erdoğan ve diğer liderlerin mitinge katılanları selamlamasından sonra Kuran-ı Kerim okundu.

DESTİCİ: YARIN TEL AVİV'İ DE BULAMAYACAKLAR

Sonrasında ilk konuşmayı yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ömürüz yettiği sürece Kudüs davasının peşinde olacağız" dedi. Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD'yi de eleştiren Destici, "Büyükelçiliklerini Tel Aviv'den Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulumayacaklardır inşallah" diye konuştu.

BAHÇELİ: HAÇLI EMELLERİ TEKRAR BELİNİ DOĞRULTTU

Destici'den sonra kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gazze'deki masumlar için ayaktayız, Ramallah'taki mağdurlar, El Halil'de mazlumlar için Allah aşkına kıyamdayız. Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yaslıyız. Kudüs'ten Kerkük'e, Tel Afer'den Kıbrıs'a yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında gözyaşlı bütün mazlumları selamlıyorum. Tarihi Türk ve İslam şehirlerini, buralarda envai çeşitler zorla ve zorbalıklara göğüs geren kardeşlerimizi kucaklıyorum bilsinler ki yalnız değiller, çaresiz değiller, sahipsiz değiller" dedi.

"Siyonizm kutsallarımıza musallat olmuştur" diyen Bahçeli, "Haçlı emelleri tekrar belini doğrultmuştur. Envanjelist, kapitalist, emperyalist tahakküm Kudüs'ün bağrına zehirli mızrak olup saplanmıştır. Kudüs'te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Zulme seyirci olmayacağız, Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp, ezip geçeceğiz" şeklinde konuştu.

'ALAYINA YAZIKLAR OLSUN'

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki gösteren Bahçeli, "İnanç ve insan hakları hakarettir. Yüce dinimiz İslam'ın mahremi ve mirası çiğnenmiştir. 14 Mayıs utanç sayfasıdır" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam ülkelerini eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Zulüm yapanın yanına kalmayacaktır. mazlumların ahı bu şerefsizleri mahfı perişan edecektir. Yalın ayaklarıyla vatanlarını müdafaa edenleri Allah görmektedir. BM 3 maymunu oynamaktadır, ahlaken vicdanen çökmüştür. Nerede insanlık ve medeniyet? Hani Riyad, hangi delikte Abu Dabi, nereye kayboldu Kahire, malum o İslam ülkeleri kaçak güreşiyor. Cılız kınama mesajları ile durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun."

YILDIRIM: ABD YÖNETİMİ ZULME ORTAK OLDU

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah'ın ardından Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını yaptı. Yıldırım, "Haykırıyoruz çünkü acımız büyük, yüreğimiz yangın yeri. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Barışçı gösteri yapanların üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur ve hesabını vereceklerdir. Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Amerikan yönetimi ve başkanı da bu zulme ortak olmuştur" dedi.

İsrail'in Filistinlere yönelik saldırısına tepki gösteren Yıldırım, "Hitler'e, Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi bir kez daha hak hukuk tanımadığını göstermiştir. Uluslararası hukuku tanımadığını, hiç kimsenin hayat hakkına tahammül göstermediğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Türk milleti olarak insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Zalime, zulmünün hesabı mutlaka sorulacak" diye konuştu.

Yıldırım, yaralıların tedavisine ve insani yardımlara İsrail'in engel olduğunu da belirtti.

KAHRAMAN: KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Yıldırım'ın ardından konuşmasını yapmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman kürsüye geldi. İsrail ve ABD'ye tepki gösteren Kahraman, "Müslüman kanı akıtmayı alışkanlık haline getirip, mübarek günlerde canımızı acıtarak kirli emellerine ulaşacaklarını zannedenler yanılıyorlar, başaramayacaklar. Kudüs 3 semavi dinin kutsal şehirdir. 15 asırdır İslam şehri olan Kudüs bizim sevdamızdır, kırmızı çizgimizdir" dedi.

ERDOĞAN: KUDÜS SADECE BİR ŞEHİR DEĞİL

Kahraman'dan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinge katılan siyasi parti liderleri ve temsilcilerine teşekkür etti. Erdoğan, "Kudüs sadece bir şehir değildir, semboldür, imtihandır, ilk kıblemizdir. İlk kıblemizi koruyamazsak, son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık sınıfta kalmıştır" dedi.

Reis bizi Kudüs'e götür sloganları üzerine Erdoğan, "Yakındır inşallah" karşılığını verdi.

Diğer ülkelerin İsrail'e tepki göstermemesini eleştiren Erdoğan, "Niçin 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorum anlıyor musunuz? ABD'nin iki dudağı arasına mahkum olan bir dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Onun için ne diyoruz: Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

İsrail'in siyonist bir devlet olduğunu belirten Erdoğan, "Ben Musevilerle siyonistleri birbirinden ayırıyorum. Aslı mücadele siyonizm ve siyonistlerle. Ve onların Müslümanlara olan düşmanlığı hiç affedilir gibi değil" diye konuştu.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini taşımasına tepki gösteren Erdoğan, "Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor. El Halil Cami hala işgal altında ve biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE KARŞI VİCDANSIZ, HASMINA KARŞI KORKAK: Açık konuşacağım Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda, çekişmelerde birbirlerine ne kadar şeditse, tahhamülsüzse, vicdansızsa hasımlarına karşı o derece pışırık, cesaretsiz ve korkak bir görüntü içindedir. O zaman gereğini yapalım. Öyle ki içimize sokulan proje terör örgütlerini dahi engellemeyi başaramıyoruz. Bölgemizde DEAŞ denilen bir örgüt türedi. Bu örgüt sadece Müslümanların kanını döktü. Bu örgütle mücadele adına dünyanın öbür ucundan gelenler adeta bölgemizi işgal etti.

MÜSLÜMANLARIN ÇOĞUNUN DİLİ LAL: Kendi topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizi ayrı tutacak olursak acaba Kudüs meselesinde hangi Müslüman kötülüğü eliyle düzeltme şuuruna sahip. Müslümanların çoğunun dilinin lal olduğu böyle meseleyi kalplere hapsetmek, Allah korusun, bizi o zayıf iman ikazıyla yüz yüze bırakır.

KUDÜS NÖBETİNİ DEVRALMA SIRASI BİZE GELDİ: Gelin ayaklarımızdaki Kudüs gücüyle bu zulme karşı hep birlikte yürüyelim. Ama bu yürümeye sürekli olarak devam edelim. Ve birileri bu yürüyüşü görsün. Çünkü Müslümana umutsuzluk yakışmaz. Tüm Müslümanlara diyoruz ki: Gelin bilirlik olalım. Zalimlerin karşısına tek yürek, tek bilek olarak çıkalım. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs meselesine sahip çıkarak atalım. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Nöbeti almaya hazır mıyız?

İSRAİL HALKINI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM: Tüm dinlerin kutsal mekanlarına ev sahipliği yapan Kudüs'ü, fanatik siyonistlerin yerle yeksan etme niyetine karşı Müslümanıyla, Hıristiyanıyla, sağduyulu Musevisiyle hep birlikte mücadele edeceğiz. İsrail halkını da yönetimlerinin kendilerini sürüklediği felakete karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Holokost mağduru bir halkın, kendi devletlerinin bir başka halka karşı işlediği insanlık suçlarına rıza göstermeyeceğini ümit ediyorum. Amerikan halkına da yönetiminin yaptığı yanlışlara karşı seslerini çıkarmaya çağırıyorum.

O ŞAHIS BENİ HEDEF ALIYORSA DOĞRU YOLDAYIM: İsrail'in en çok hedef aldığı ülke Türkiye, en çok hedef aldığı liderin şahsım olması bu tavrın doğruluğunu ve etkisini göstermektedir. Eğer oradaki şahıs beni hedef alıyorsa doğru yoldayım. Biz bir şeye inanıyoruz: Galip olan ancak Allah'tır. İstediği kadar elinde nükleer silah olsun, istediği kadar elinde kimsede olamayan silahların olsun aslolan Rabbimin silahıdır. (HABER MERKEZİ)