'Oğlum 'Anneler Günün kutlu olsun' diyemedi'

Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 685’inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız "Oğlum 23 yıldır ‘Anneler Günün kutlu olsun’ demedi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla her hafta Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, 685. haftada yine Galatasaray Meydanı’nda buluştu. Bu hafta, 1992’de gözaltında kaybedilen Soner Gül ve Hüsamettin Yaman’ın akıbeti sorulurken,  eylemin, Anneler Günü’nden bir gün önceye denk gelmesinden dolayı Cumartesi Anneleri, adaletin yakınlarını kaybeden anneler için sağlanması gerektiğini vurguladı.

‘OĞLUM ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN DİYEMEDİ’

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, eylemde ilk olarak Hayrettin Eren’in kız kardeşi İkbal Eren söz aldı. Eren, annesi Elmas Eren’in mesajını iletti. Mesajda, “26 yıl emek verdiğim oğlumu 38 yıldır arıyorum. 38 yıldır Hayretin Eren’e ne oldu diye hesap sordum faillerinden hesap sordum. Şimdi çıkıp cennet anaların ayakları altında diyecekler benim ayağım altında ne olduğu sizi ilgilendirmiyor. Oğlumun akıbetini açıklayın, çocuklarımıza ne yaptınız onları açıklayın” ifadelerine yer verildi.

Eren’in ardından Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız söz aldı. Yıldız, “Oğlum 23 yıldır ‘Anneler Günün kutlu olsun’ demedi. Şimdi afişlerde ‘Anneler Günü kutlu olsun’ yazıyor. Demek ki bunların buradan haberleri yok ve görmemişler bizi. Yüreklerimizi yakanlar, ciğerimizi yakanlar ‘Anneler Günü kutlu olsun’ demesinler” dedi.

HANGİ ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLAYACAKLAR?

Yıldız’ın ardından gözaltında kaybedilen Fehim Tosun’un eşi Hanım Tosun konuştu. Tosun, “Hangi annelerin gününü kutlayacaklar? Çocukları ve bebekleri ile cezaevine konulan annelerin mi? Cenazesi 7 gün sokakta bekletilen Taybet Anne’nin mi? Kızının cenazesini buzdolabında saklayan annenin mi Anneler Günü’nü kutlayacaklar?” diye sordu.  Eylemde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da “Annelere cehennemi yaşatıyorlar” diyerek annelerin mücadelesini adalet sağlanıncaya kadar sürdüreceklerini söyledi.