Beştaş'ın ihraç edilen kardeşi: Meral benim gururum

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Ramazan Danış, “Hakkımda açılmış ne bir soruşturma ne de dava var. Ben doktorluk yaparım. Kardeşimden dolayı cezalandırılmak demek ki bu yönetime özgüymüş” dedi. Danış sözlerine ekledi; "Meral (Danış Beştaş) benim gurur kaynağım"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın “HDP milletvekilinin kardeşidir” notuyla ihraç edilen Doç. Dr. Ramazan Danış, “Hakkımda açılmış ne bir soruşturma ne de dava var. Ben doktorluk yaparım. Kardeşimden dolayı cezalandırılmak demek ki bu yönetime özgüymüş” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda, ihraçlarla ilgili bir tartışma üzerine "Bunu söylemek istemezdim ama söylemek zorundayım” diyerek doktor olan öz kardeşinin “HDP Milletvekilinin kardeşidir” notuyla ihraç edildiğini söyledi.

Beştaş’ın Genel Kurul’da adını vermediği kardeşinin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaparken 29 Ekim 2016’da çıkan KHK ile ihraç edilen Doç Dr. Ramazan Danış olduğu öğrenildi.

'ÇOK TRAJEDİ YAŞANDI, BİZİMKİ KÜÇÜK'

İç hastalıkları ve nefroloji uzmanı olan Ramazan Danış, “Bu bölgede çok trajedi yaşandı. Bizimkisi çok küçük. Keşke konuşmasaydı. Ama demek ki kendisini tutamadı” dedi. 29 Ekim 2016’da ihraç edildiğinde hakkında ne açılmış bir soruşturma ne de bir dava olduğunu belirten Danış, ihracın üzerinden 1.5 yılı aşkın süre geçmesine karşın hala bir dava söz konusu olmadığını söyledi. Danış, “Sorgusuz sualsiz ihraç edildim” dedi.

'ASIL HASTALARIMA ÜZÜLDÜM'

Eşinin avukat olduğunu ama buna karşın ihracın nedenini öğrenemediklerini söyleyen Danış, “Meral Danış Beştaş’ın kardeşi olduğunuz için mi ihraç edildiğinizi düşünüyorsunuz” sorusuna “Kesinlikle” yanıtı verdi. Ramazan Danış şunları söyledi:

“Ben doktorum. Eğitim araştırma hastanesindeki nefrolojinin diyaliz merkezinde görev yaptım. Diyarbakır’da yapılan böbrek nakil merkezinin mesul müdürüydüm. 125’e yakın nakil yaptık. Bu mağduriyet aslında sadece beni etkilemedi. Bölgede çok fazla nefroloji uzmanı yok. Asıl hastalarıma çok üzüldüm. Ben yıllardır bilimle uğraşıyorum. Hayatta tabii ki bir duruşum var ama bırakın “iltisak”ı tüm herşeyimi nefrolojiye, böbrekle ilgili bilim dalına adamış biriyim. Ben çalıştığım birimlerin inşaat süreçlerini dahi yakından takip ettim. Gidip kontrol ederdim. Tüm uğraşlarım bilim yönündeydi. Siyaset yapmak bir yana başımızı kaşıyacak vaktimiz olmuyordu. Kayıtlara da bakabilirler. Bulacakları tek şey bir sendika üyeliğidir. O sendikanın bazı açıklamalarına katılmışımdır. Bunlar da yasal sendikanın yasal çalışmalarıdır.”

'HDP milletvekilinin kardeşidir' notuyla ihraç ettiler'HDP milletvekilinin kardeşidir' notuyla ihraç ettiler

'PROFESÖRLÜĞÜM 7 YIL VERİLMEDİ'

Profesörlük kadrosunun da 7 yıl verilmediğini anlatan Ramazan Danış, “O da büyük ihtimalle Meral’den (Danış Beştaş) dolayı” dedi. Ramazan Danış’a bu yaşadıklarınız nedeniyle “Meral Hanım’a kızıyor musunuz?” diye sorduk. “Meral’e kızmıyorum. Meral benim gurur kaynağım. İyi bir insan hakları, kadın hakları savunucu” diyen Ramazan Danış şöyle devam etti: “Ben doktorluk yaparım ama işin trajik tarafı kardeşimden dolayı cezalandırılmak. Demek ki bu yönetime özgüymüş. Meral (Danış Beştaş) benim gurur kaynağım”