Muharrem İnce: Yiğitçe dövüşelim diyecektim, dilim sürçtü

Muharrem İnce'nin 'erkekçe dövüşelim' sözü eleştirilere neden oldu. İnce, "Yiğitçe dövüşelim diyecektim, dilim sürçtü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim kampanyasını başlattığı Yalova’daki mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak söylediği ve cinsiyetçi olarak eleştirilen sözlerine açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Erkekçe dövüşelim” diyen İnce, konuşma sırasında dilinin sürçtüğünü belirterek Onu "yiğitçe dövüşelim" diyecektim ama istemsiz olarak öyle çıktı ağzımdan" dedi.

BBC Türkçe canlı yayınında soruları yanıtlayan İnce, Türkiye’de siyasetçilerin farklı kentlerde farklı konuşmalar yaptığını savunarak, “Diyarbakır'a gidip farklı konuşuyor, Edirne'ye gidip başka bir şey söylüyor. Ben her yerde aynı konuşurum. Edirne'de de Kürt sorununu anlatırım. Kürt sorunu ahlaki bir sorun da. Veteriner'den TÜBİTAK başkanı olmaz dedim. Danışman arkadaşlarım "veterinerler kızıyor" diye uyardı. Düşündüğümü söylemeye devam edeceğim. Doğruyu söylemek lazım. Bazıları kızacak. Kızarsa kızsın” diye konuştu. Dünkü konuşmasında Erdoğan'a yönelik, "Gel karşıma erkekçe dövüşelim" sözlerine de açıklık getiren İnce, "Dil sürçmesiydı. Onu "yiğitçe dövüşelim" diyecektim ama istemsiz olarak öyle çıktı ağzımdan" diye ekledi.