Onur Hamzaoğlu'nun annesi yaşamını yitirdi

Tutuklu HDK Eş Sözcüsü ve Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun annesi Saliha Hamzaoğlu'nun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Saliha Hamzaoğlu Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda servisinde tedavi görüyordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin en önemli halk sağlığı uzmanlarından Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun annesi yaşamını yitirdi. Hamzaoğlu’nun tutuklanmasının ardından beyin kanaması geçiren annesi Saliha Hamzaoğlu tedavisinin sürdüğü 9 Eylül Üniversitesi Hastanesinde tedavi görüyordu. Sosyal Medyada başlatılan kampanyada, Hamzaoğlu’nun annesiyle görüştürülmesini istiyordu. Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Afrin operasyonunu eleştiren basın açıklamasına katıldığı gerekçe gösterilerek 9 Şubat günü gözaltına alınarak 17 Şubat’ta tutuklanmıştı.

'ÖFKELİYİZ, ÜZGÜNÜZ'

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit kişisel Twitter hesabından "Eş Sözcümüz,yoldaşımız,hocamız Onur Hamzaoğlu’nun annesi Saliha annemizi kaybetmenin derin acısı içindeyiz. Saliha anne uzun süredir hastanede yatıyordu ve genel durumu kötüydü. Buna rağmen Onur Hocayı tahliye etmediler. Öfkeliyiz,Üzgünüz." mesajı paylaştı.

Barış İçin Akademisyenler, sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak “Barış istediği için tutuklu yargılanan hocamız Onur Hamzaoğlu'nun annesinin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Sevgili Onur Hocamıza, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. #OnurHamzaoğlunaÖzgürlük demekten asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de bir mesaj yayınlayarak Hamzaoğlu’na baş sağlığı diledi. Mesajda "Bir süredir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan Saliha Ana, maalesef cezaevinde rehin tutulan oğlunu göremeden aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, sevenlerine ve Hamzaoğlu ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onur Hamzaoğlu’nun yoğun bakımdaki hasta annesini görme talebini reddedenleri esefle kınıyor, bu hukuksuzluğun ve vicdansızlığın müsebbiplerinden hukuken hesap soracağımızın bilinmesini istiyoruz." ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)