CHP'nin adayı Muharrem İnce

CHP Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi belirledi. İnce ilk açıklamasında "Her şey daha güzel olacak... Biz köylü çocuğuyuz. Saray bizi bozar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik [email protected]

Nergis Demirkaya [email protected]. tr

ANKARA - 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP'nin adayı belli oldu. CHP Meclis Grubu, cumhurbaşkanı adayı olarak Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi belirledi.

CHP Meclis Grubu bugün Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. TBB’nin LİTAİ Konukevi’nde basına kapalı yapılan toplantıda İnce, 110 milletvekilinin oy birliğiyle cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.

Bu sabah Twitter'dan "Biz hazırız" diyerek ailesiyle birlikte bir fotoğraf paylaşan Muharrem İnce, adaylığının belli olmasının ardından gazetecilerin soruları üzerine "Biraz daha bekleyin. Genel Başkan açıklasın ondan sonra. Aslında size mesaj verdim. 'Zamanı gelince her şey güzel olacak dedim. O ‘Gel İnce’ idi.” Gazetecilerin, "Saray mı Çankaya Köşkü mü sorusuna İnce, “Biz köylü çocuğuyuz. Saray bizi bozar” yanıtını verdi.

Muharrem İnce kimdir?Muharrem İnce kimdir?

İnce, yine çevredekilerin diploma sorusu üzerine ise, “Diploma da var, transkript de var” dedi.

Muharrem İnce, adaylığının açıklanacağı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na çok sayıda partili ve kendisini izleyen gazetecilerle geçti. Salona girişinde alkışlarla karşılandı. CHP’liler “Başkan İnce” ve “Türkiye’ye güvence, Muharrem İnce” sloganları attı.

İnce'nin adaylığı, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda açıklanıyor.

Konsensus'ün anketine göre İnce'nin oylarıKonsensus'ün anketine göre İnce'nin oyları

Muharrem İnce'nin adaylığının açıklandığı toplantının ardından Hacı Bayram Camii'ne geçerek cuma namazı kılacağı açıklandı. İnce daha sonra 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ardından da hastanede tedavisi süren Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

Muharrem İnce'nin adaylığının açıklanacağı toplantı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.