Yunan askerleri, kepçe operatörünü gözaltına aldı

Yunan askerleri, Pazarkule Sınır Kapısı'nda su hattı çalışması yapan kepçe operatörü Musa Alerik'i gözaltına aldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Operatör aracı ile tampon bölgeden dönüş için manevra yaparken Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Bırakılması için görüşmeler sürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de bulunan Pazarkule Sınır Kapısı'nda su hattı çalışması yapan kepçe operatörü Musa Alerik, Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Alerik'in, tampon bölgeden dönmek isterken, gözaltına alındığı belirtildi.

Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda bulunan su hattı çalışması için Edirne Belediyesi'ne ait bir kepçeyle, bugün çalışma başlatıldı. Saat 17.30 sıralarında çalışmasını tamamlayan kepçe operatörü Musa Alerik, tampon bölgeden dönüş yapacağı sırada Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı.

Yunan askerlerinin gözaltına aldığı Alerik'in, bir süre Kastanies Sınır Kapısı Karakolu'nda tutulduktan sonra Orestiada kentine götürüldüğü öğrenildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Belediyemizi ait bir kepçe Pazar Gümrük Kapısı'nda su hattı çalışması yapıyordu. Operatör aracı ile tampon bölgeden dönüş için manevra yaparken Yunan askerleri tarafından gözaltına alındı. Kepçe operatörümüzün bırakılması için Yunanlı yetkililerle görüşmeler sürüyor" dedi.

'ZANNEDİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMA'

Yunan askerleri, Musa Alerik'in sınırı 8 metre sınırı geçtiğini iddia etti. Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Arkadaşımız gümrük sahasında Türkiye tarafında bir derin su kuyusu açıyor. Bu su kuyusundan gümrük sahasına askeri binaların su aktarımıyla ilgili hendek kazısı yapmak üzere işçiler çalışıyor. Makineye ihtiyaç olunca, makineyi içeri davet ediyorlar" dedi.

Alerik'in tampon bölgeden geçerken, sınırı ihlal edip etmediği tartışmaları yaşandığını aktaran Çakır, "O noktada dönmek üzere manevra yaparken, görevliler tarafından alıkonuluyor. İş makinesine de el konuluyor. İş makinesini kendi taraflarına, gümrük sahasına geçiriyorlar. Arkadaşlarımızla aldığımız bilgiye göre Oristeada'ya götürüyorlar. Durum bundan ibaret. Ben yanlış anlaşılma zannediyorum. Bir kepçe operatörü ve kepçemiz Yunan gümrük sahasında" diye konuştu.

'MİSİLLEME Mİ DEĞİL Mİ BİLEMEM'

"Misillime olup olmadığı konusunda inisiyatif kullanma şansı bende değil" diyen Selçuk Çakır, "Misilleme mi değil mi bilemem. Olay bu şekilde gerçekleşti. Sayın Valimiz girişimlerde bulunuyor. Kendisine bu konuda bilgi verildi. Valimizle birlikte devletimizin bütün kademeleri bilgi sahibi oldu. Kendisi süreci yönetiyor. Karşı taraftan da bu konuyla ilgili henüz bilgi gelmedi" dedi.

YUNAN ASKERLERİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan Teğmen Angelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitris Kouklazis, geçen 1 Mart günü, Türkiye'ye girmiş ve gözaltına alınmışlardı. Mahkemeye sevk edilen Yunan askerleri tutuklanmıştı. (EDİRNE/DHA)