Üniversiteli Özge Kandemir'i öldüren şoföre 3 yıl 4 ay ceza

Hafriyat kamyonunun çarpmasıyla hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Özge Kandemir'i öldüren şoföre 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Yeğeni Kandemir için adalet arayışından vazgeçmediklerini söyleyen Sultan Özer, 'Saraylardan adalet çıkmıyor' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  İstanbul Kadıköy'de, 7 Ekim 2016 tarihinde 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Kandemir ve arkadaşı Büşra Özsayın yolda yürüdüğü sırada Aydın Yanık'ın kullandığı kamyon öğrencilere çarptı.

Kandemir'in ölümüne neden olan kamyon sürücüsü hakkında “taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8'inci duruşmada Yanık'a iyi hal indirimi uygulanarak 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Kandemir'in ailesi karara itiraz edecek.

'Özge'nin katili niye serbest?''Özge'nin katili niye serbest?'

'SARAYLARDAN ADALET ÇIKMIYOR'

Yeğeni Özge Kandemir'in hayatını kaybetmesinin ardından adalet arayışından hiç vazgeçmediklerini söyleyen Sultan Özer verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezasına ilişkin, "Bugünkü kararla birlikte gördük ki saraylardan adalet çıkmıyor. Yalnızca Anadolu adliye sarayı yazıyor" dedi.

Şoförün ilk duruşmadan itibaren kusurun kendisinde olduğunu itiraf ettiğini aktaran Özer, "Bu zamana kadar tüm raporlarda şoförün kusurlu olduğu belirtiliyordu. İTÜ'den gelen raporda ise yayaların tali kusurlu olduğu söylendi. Şoför daha ilk ifadesinde kusurunu, dikkatsizliğini kabul etmişti. Mahkeme başkanının üst sınırdan ceza verme talebine rağmen oy birliği ile 3 yıl 4 ay iyi hal uygulanarak ceza verildi. Bu ceza o kişiye ödüldür. Oraya girmesi yasak olan hafriyat kamyonlarının bugüne kadar neden olduğu ölümler elliyi geçti. Bu karar ölümlere devam kararıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'ne başladığında, 'adalet sokaklarda değil saraylarda aranır' demişti. Bir buçuk yılı aşkın süredir saraylarda arıyoruz ama adalet ne yazık ki çıkmadı" diye konuştu.

Özge Kandemir davasında yine tutuklama yokÖzge Kandemir davasında yine tutuklama yok