Tanrıkulu'ndan Başbakan'a kaçırıldığı iddia edilen KHK'lı Şenyücel'le ilgili sorular

KHK ile ihraç edilen Orçun Şenyücel'in kaçırılma anına ait olduğu belirtilen görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. CHP Milletvekili Tanrıkulu kaçırılma iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara'da çocuklarına süt almak için evden çıkan ve marketin önünde zorla bir arabaya bindirilirken kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çıkan Orçun Şenyücel'le ilgili iddiaları CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis gündemine taşıdı.

Rekabet Kurulu'nda uzman olarak çalışırken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Orçun Şenyücel'in süt almak için evden çıktığı ve kaçırıldığı iddia edilmişti. Ankara Çankaya'da bulunan Türk Konut büfesi kamera kayıtlarından alındığı belirtilen görüntülerde zorla bir araca bindirildiği görülen şahsın Şenyücel olduğu önü sürülmüştü. Söz konusu kamera kayıtlarını Şenyücüm'in ailesi sosyal medyada paylaşmıştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'A SORU ÖNERGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kaçırılma iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu iddiaların doğru olup olmadığını sorarak, "Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?" dedi.

Tanrıkulu'nun yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

-Orçun Şenyücel’in bulunması amacıyla Ankara Çankaya’da bulunan Türk Konut Büfesi civarındaki MOBESE kamera kayıtları incelenerek gerekli işlemler başlatılacak mıdır?

-Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

-.Ankara'da biri 15 Temmuz Darbe Girişiminden önce olmak üzere 7 kişinin kaçırılması ile ilgili olarak 26.04.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/13495 esas numaralı yazılı soru önergesi yanıtlanmamış,akabinde, 04.07.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/15204 esas numaralı yazılı soru önergesine ile 26.12.2017 tarihli 7/22964esas numaralı yazılı soru önergesine de yanıt verilmemiştir. Olayların hepsinde camları filmli siyah minibüsten bahsedilmektedir. Söz konusu takip ve kaçırma eylemleri kimler tarafından yapılmıştır?

-Orçun Şenyücel’in kaçırılma ile ilgili olarak güvenlik kamerası kayıtlarında görünen araçların plakası saptanmış mıdır?

-Araçların kimin ya da hangi kurumun adına kayıtlı olduğu araştırılmış mıdır? Araştırılmamışsa, nedir?

-15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra camları filmli siyah minibüsler aracılığıyla insanların kaybedilmesi ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı ne tür işlemler yapmıştır?

(DUVAR)