Diyarbakır'da 1 Mayıs programı açıklandı

Diyarbakır'da 1 Mayıs programı belli oldu. TGS ilk kez kortejle kutlamaya katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri 1 Mayıs programını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de 1 Mayıs’a Diyarbakır’da katılarak bir konuşma yapacak.

HDP Diyarbakır İl Binasında yapılan basın toplantısında, “Emek, barış ve demokrasi güçlerinin üzerindeki baskılar devam ederken, işçi sınıfının örgütlü hak arayışları KHK’ler, grev yasakları, tutuklamalar, ihraçlar ve işten atmalarla engellenmek isteniyor” denildi.

Açıklamada, taşeron kadro düzenlemesinin işçiler arasındaki güvencesizliği ve ayrımcılıkları arttırdığı ve devam eden özelleştirmelerin daha fazla işçiyi güvencesizliğe sürüklediğine dikkat çekildi.

HDP ve DBP il örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de 1 Mayıs’a katılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İş cinayetleri hız kesmeden sürerken mahkemeler katillere ödül gibi cezalar veriyor. İktidarın işçilere yönelik kölelik dayatmalarına karşı, 8 Mart’tan ve Newroz’dan aldığımız güçle 1 Mayıs günü alanlarda olacağız."

TGS İLK KEZ KATILACAK

Öte yandan Diyarbakır’da çalışan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) pankartıyla bu yıl ilk kez 1Mayıs’ta kortej oluşturacak. Diyarbakır’da 1 Mayıs Emek Bayramı için sendikaların, meslek örgütlerinin hazırlıkları sürüyor. Gazetecilerin örgütü olarak TGS de bu yıl Diyarbakır'da 1 Mayıs yürüyüşüne katılmaya hazırlanıyor.

TGS Diyarbakır temsilcisi Mahmut Oral, “Daha önceki yıllarda basın emekçileri olarak bizler, emekçi arkadaşlarımızın kortejini ve mitinglerini haberciler olarak izliyorduk. Gönlümüzden kortej içinde olmak geçse de, yürüyüşü sadece haber yapmak izin takip ediyorduk. Kortejde sadece #GazetecilikSuçDeğildir ve #RojnamevanîNeSûce pankartları ve bazı dövizler açacağız” bilgisini paylaştı. (DUVAR)