YSK'den erken seçim açıklaması: Seçim takvimi 1-2 güne hazır olur

YSK Başkanı Sadi Güven, erken seçim için takvim hazırlama çalışmalarına başladıklarını açıkladı. İYİ Parti'nin seçime katılma hakkıyla ilgili soru üzerine Güven, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları, kayıtları isteyeceğiz ve inceleyeceğiz. Şu an itibariyle benim de bilmem mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, erken seçim kararıyla ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı.

Seçimle ilgili kanunun TBMM'den çıkmasını beklediklerini söyleyen Güven, "TBMM'den milletvekilleri seçimlerin yenilenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını bekliyoruz. Bu yasa çıktığı takdirde, Anayasa gereğince cumhurbaşkanlığı seçimiyle 2 seçimi birlikte yapacağız" dedi.

'HER TÜRLÜ HAZIRLIĞIMIZ TAMAM'

Seçim için hazırlıkların tamamlandığını belirten Sadi Güven, "YSK olarak biz bir seçim bittiğinde bir sonraki seçimin hazırlıklarını yaparız, en az 2 seçim için hazır malzemelerimiz olur, yapılanmalarımızı tamamlarız. Şu anda da bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam. Bundan sonraki aşamada da genelgeler ve seçim takviminin hazırlanması ve yurt dışındaki yapılanma işlemleri olacak" diye konuştu.

Seçim takvimi hazırlıklarının başladığını aktaran Güven, "Bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıkları başladı. Bir-iki gün içerisinde bunu tamamlayacağız ve TBMM'den yasanın çıkıp yayımlanmasını bekleyeceğiz. Ondan sonra da süreci işleteceğiz. Süre açısından herhangi bir sıkıntı yoktur. Daha önce de 56 günde seçim yaptık" dedi.

Akşener: Seçime giriyoruz, ben Cumhurbaşkanı adayıyımAkşener: Seçime giriyoruz, ben Cumhurbaşkanı adayıyım

'SEÇİME KATILABİLECEK PARTİLERİ İNCELEMEDEN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ'

İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği soruları üzerine Güven, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu, Siyasi Partiler Kanunu'nda 36'ncı maddede, 298 sayılı yasanın 14/11'de yazılı, bizim bu konuda içtihatlarımız da var ve internet sitemizde yazılı. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği hususunu incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları, kayıtları isteyeceğiz. YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkına sahip olduğunu bu inceleme sonucunda açıklayacağız. Şu an itibariyle benim de bilmem mümkün değil." (HABER MERKEZİ)

İYİ Parti: 10 Haziran'dan sonraki her seçime katılabilirizİYİ Parti: 10 Haziran'dan sonraki her seçime katılabiliriz