İYİ Parti: 10 Haziran'dan sonraki her seçime katılabiliriz

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "10 Haziran 2018 tarihini izleyen her seçime katılabileceği gerçeğinin her türlü tartışmanın ötesinde olduğunu deklare ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Başkanlık Divanı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yönetiminde toplandı. Erdoğan'ın seçim tarihini açıkladığı toplantı öncesinde açıklama yapan Çıray "Bahçeli Erdoğan'ı tavsiye edecek" dedi.

'DANIŞIKLI DÖVÜŞ OLDUĞUNDAN ŞÜPHEMİZ YOK'

İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray toplantının ardından nasın toplantısı düzenledi. Bahçeli'nin erken çağrısını değerlendiren Çıray "Sayın Bahçeli bunu yaparken, saray koalisyonunu 3 Kasım 2019’da yapılması muğlak bir hükme bağlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine kadar sürdürmelerinin imkânsız olduğunu deklare etti. FETÖ araştırma komisyon çalışmalarının tam ortasında sözde başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliğini talep eden küçük ortak bu defa Sayın Erdoğan’ı yakmaktadır. Çünkü önümüzdeki erken seçimde AKP belli sayıda da olsa meclise girecek, ama Sayın Erdoğan siyasetten tasfiye olacaktır. Yani kendilerine “dokunan yanar” yazan bir uyarı levhası asılması uygundur" ifadelerini kullandı.

Çıray "İYİ Parti Başkanlık Divanı saray koalisyonunun küçük ortağının erken seçim talep ve teklifin tamamen danışıklı bir dövüş olduğundan hiçbir kuşku duymamaktadır. Küçük ortak sarayın çıkarlarına ve hedeflerine uygun teklifi ve talebi sanki bağımsız bir aktörmüş gibi dile getirmiştir" ifadelerini de kullandı.

'ERKEN SEÇİM NEDENLERİDEN BİRİ İYİ PARTİ KORKOSU'

Erken seçim talebinin arkasında iki neden olduğunu belirten Çıray "Bunlardan birisi yükselen İYİ Parti korkusu; ki bu korku, birbirine en ağır sözlerle hakaret edenle iki kişiyi bir araya getirip koalisyon kurdurdu. Erken seçim talebinin ikinci nedeni de başarısızlıklarının artık ellerine geçirdikleri  medya gücüyle de örtülemeyecek boyutlara gelmesidir. İkincisi ise işsizlik çift haneli rakamlar tırmanmış, enflasyon başını almış gidiyor, atanamayan gençler intihar aşamasına kadar gelmişler, savaş naraları ve şehitler AKP’nin metal yorgunluğunu gidermenin utanç verici aracı olmuş, kesimlik hayvanlardan sonra süt de ithal edilir hale gelmiş" yorumunda bulundu.

İYİ Parti'nin, seçime katılmak için bütün yasal koşulları yerine getirdiklerini söyleyen Aytun Çıray, "İYİ Parti Başkanlık Divanı, 10 Haziran 2018 tarihini izleyen her seçime katılabileceği gerçeğinin her türlü tartışmanın ötesinde olduğunu deklare eder" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Açıklama iyi parti