Türk turizmci, Küba'da gözaltına alındı

Turizmci Oktay B., Küba'da gözaltına alındı. Oktay B.'nin "insan kaçakçılığı" ile suçlandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın ilçesinde Bodrum ilçesinde otel, ve tur acentesi olan Oktay B., iş bağlantısı için gittiği Küba'da, 7 Nisan'da gözaltına alındı. "İnsan kaçakçılığı" suçlaması yöneltilen Oktay B.'nin, Türkiye'deki avukatını arayıp, yardım istediği öğrenildi.

Bodrum'da otel ve tur acentesi işleten turizmci Oktay B., geçen Ocak ayında, iş bağlantıları için Küba'ya gitti. Otelinde düzenlediği Küba geceleri ve Küba kültürünü tanınması için yaptığı etkinliklerle tanınan Oktay B., geçen 7 Nisan'da Küba'nın Cienfiyagus şehrinde polis tarafından gözaltına alındı.

Sahibi olduğu acente aracılığıyla Küba'ya çok sayıda turist de gönderip, vize işlemleri için yardımcı olan Oktay B.'nin insan kaçakçılığı suçundan gözaltına alındığı ileri sürüldü. Oktay B.'nin Türkiye'deki avukatını arayıp, yardım istediği öğrenildi.

'KÜBA'DA ZOR ŞARTLAR ALTINDA TUTULUYOR'

Oktay B.'nin sahibi olduğu otelin müdürü Ersun Şahin, olayı duyunca şaşırdıklarını söyledi. Şahin, "Mutlaka bir yanlışlık olmalı. Böyle saçma bir suçlama olamaz. Oktay B., bırakın insan kaçakçılığını, Türkiye'de kaçak çalıştırılan Kübalıların haklarını savunan, onlar için mücadele eden biridir. Onun bu tutumunu herkes bilir" dedi.

Oktay B.'ye ulaşamadıklarını belirten Ersun Şahin, "Burada annesi, babası ve diğer aile fertleri perişan durumda. Herhangi bir net suçlama da olmadığını öğrendik. Ancak Küba'da şu anda çok zor şartlar altında tutulduğunu biliyoruz. Ulaşabildiğimiz milletvekilleri ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden bu konuda yardım istiyoruz" diye konuştu. (MUĞLA/DHA)