Başbakan Yardımcısı Işık: Rusya'nın açıklamaları Rusya'ya zarar veriyor

Başbakan Yardımcısı Işık, Suriye'de Duma ve Doğu Guta'da kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık, "Kimyasal saldırının hiçbir şekilde cezasız kalmaması gerekir. Rusya'nın özellikle Esad'ı koruma güdüsüyle yaptığı açıklamalar Rusya'ya da ciddi zarar veriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Antalya'nın Serik ilçesinde gerçekleştirilen Yeni Dünya Vakfı'nın 22'nci Vakıf Meclisi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Işık, gazetecilerin, Şam yakınlarındaki Doğu Guta Duma'da Suriye rejimi ve destekçilerinin sivillere karşı kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı. Savaşta masum insanların ölmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Işık, "Bunun kimyasal silahla insanlık suçuna dönüşmesini Türkiye hiçbir zaman ve şartta kabul etmeyecektir. Türkiye ilgili kuruluşları olayların araştırılması için davet eden ilk ülkedir" dedi.

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SORUMLULARI CEZALANDIRMALI'

Rusya'nın tutumunu eleştiren Fikri Işık, şöyle konuştu: "Maalesef güçlüler gücünü doğru yer ve zamanda bu tip olayların önlemesi için kullanmadığı sürece olayların yaşanması engellenmeyecek. İlk kimyasal silah kullanıldığında gereken müdahale yapılmış olsaydı daha sonra hayatını kaybeden binlerce insan belki bugün aramızda olacaktı. Zararın neresinden dönülse önemlidir. Bu son kimyasal saldırının da hiçbir şekilde cezasız kalmaması gerekir. Bu konuda Birleşmiş Milletler amasız fakatsız, hiçbir bahaneye özellikle başvurmadan sorumluları cezalandırmalı. Rusya'nın özellikle Esad'ı koruma güdüsüyle yaptığı açıklamalar Rusya'ya da ciddi zarar veriyor. Sonuçta orada ölenler insan, dolayısıyla hiçbir gerekçeye sığınılmamalı. Sorumluların bir an önce bunu bir daha yapmamaları için caydırıcı önlem alınmalı." (ANTALYA/DHA)